7 vecí, ktoré nerobia úspešní ľudia predtým, ako idú do postele: Zbavte sa týchto zlozvykov

Úspech nebýva zadarmo a tí ľudia, ktorým sa darí, musia často aj niečo obetovať. Sú si ale vedomí toho, že to robia pre svoje dobro. Snažia sa napríklad o dosiahnutie kvalitného spánku, ktorý má za následok ich zvýšenú produktivitu a výkonnosť. Pred spánkom preto rozhodne nerobia nasledovné činnosti.

Nevenujú sa práci

Žiadne telefonáty či odpisovanie na e-maily a ani dobiehanie nedokončených úloh. Všetky tieto činnosti môžu spôsobovať stres, ktorý následne naruší kvalitu spánku. V tomto prípade platí, že ráno múdrejšie večera a všetky potrebné úlohy si radšej nechajte na ďalší deň. 

Neprejedajú sa

Posledné jedlo sa odporúča skonzumovať 2 až 3 hodiny pred odchodom do postele. Zabudnite preto na vyjedanie chladničky, pretože to môže narušiť váš spánok. Taktiež vám môže byť ťažko a niektorých ľudí dokonca môžu potrápiť aj horšie sny. Ako večeru si dajte radšej niečo ľahšie. 

Nepijú veľa alkoholu a nápojov s kofeínom

Úspešní ľudia nepijú vo večerných hodinách kávu, energetické nápoje či alkohol. Tieto nápoje totiž zhoršujú kvalitu spánku a môžu spôsobiť aj problémy so zaspávaním. Ráno by ste sa mohli cítiť ešte viac unavene. 

Nepreháňajú to s cvičením

Ľahké cvičenie vo večerných hodinách je fajn a môže dokonca zlepšiť kvalitu spánku. Určite sa ale vyhnite intenzívnym tréningom tesne pred spaním, pretože môžu pôsobiť stimulačne a vy by ste mali problém zaspať. 

Nepoužívajú elektroniku v posteli

Žiadne scrollovanie sociálnych sietí alebo sledovanie správ. Namiesto toho si v posteli prečítajte pár strán z knihy, pokojne aj z nejakej motivujúcej a inšpiratívnej. Tento zvyk vám pomôže ľahšie zaspať. 

Nemyslia negatívne a nestresujú sa

Pre úspešných ľudí je dôležité pozitívne nastavenie mysle. Preto sa snažia nemyslieť negatívne a nestresovať sa kvôli zbytočnostiam. Takéto negatívne emócie majú nepriaznivý vplyv nielen na duševné zdravie, ale aj na celkové rozpoloženie. Kvôli tomu môžete mať problém aj pri zaspávaní, pretože vaše myšlienky budú neustále niekde blúdiť. 

Neriešia veci, ktoré nemôžu zmeniť alebo ovplyvniť 

Nepremýšľajú nad minulosťou a chybami, ktoré urobili, pretože ich už nedokážu zmeniť. Taktiež sa nevenujú ďalekej budúcnosti, ktorú ešte nevedia ovplyvniť. Pre úspešných ľudí je dôležitý prítomný okamih. Snažte sa v posteli príliš nepremýšľať, pretože vaše myšlienky vám budú brániť v pokojnom spánku. 

Keď sa týchto zlozvykov zbavíte, uvidíte, že budete nielen lepšie zaspávať a spať, ale budete sa prebúdzať s dobrou náladou a odhodlaním do nového dňa. Nepremrhajte to a snažte sa o čo najlepšiu produktivitu. 

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

 

  • Autor: © Zoznam/siposova
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy