8 tipov, ako si uľahčiť ranné vstávanie

Vstávanie je jedna z menej nepríjemných vecí, ktoré nám dokážu pekne otráviť život, teda pokiaľ práve nevstávame o 11, to už také hrozné nie je. Väčšina ľudí väčšinu života musí vstávať skoro ráno, aby mohli ísť do práce a zarábať peniaze. Verte alebo nie, aj to vstávanie môže byť príjemné a môžete ho v kľude zvládať, keď vyskúšate tieto tipy. Urobíte si pravidelnú rannú rutinu, telo aj mozog si zvykne a uvidíte, že vám ráno bude oveľa lepšie aj napriek tomu, že budete musieť vstávať napríklad o 7 alebo o 6.

Vyvetrajte

Po noci máte v miestnosti vydýchaný vzduch a to napriek tomu, že ste vetrali. Otvorte preto okno poradne dokorán a nechajte okno pár minút otvorené. Uvidíte, že sa vám bude lepšie dýchať a rýchlejšie sa preberiete.

Napite sa

Prvé, čo urobíte po tom, čo sa prebudíte, by malo byť to, že si samozrejme dôjdete na záchod a potom sa napijete čistej vody, do ktorej prípadne na dochutenie môžete pridať napríklad nejaké ovocie - napríklad citrón. Vypite aspoň malý pohár vody.

Dajte si sprchu

Zoberte všetku odvahu a dajte si vlažnú až studenú sprchu, ktorá vás zaručene preberie.

Dobré raňajky sú základ

Vyhraďte si aspoň pol hodiny na raňajky a dajte si niečo výživné a chutné. Zabudnite na šišku a kávu s tonou cukru, to budete mať hneď hlad a nemôžete sa diviť, že ste unavený celý deň. Začnite s mnohými bielkovinami, ovocím a pre potešenie aj niečím sladkým.

Majte všetko pripravené

Pokiaľ máte ráno problém s tým, že hodinu stojíte pri skrini a neviete, čo si obliecť, všetko si pripravte večer a ráno už nebudete musieť nič riešiť.

Choďte spať skoro

Naozaj to skúste a nechoďte spať o tretej ráno, je samozrejmé, že vám spánok potom chýba. Choďte  spať napríklad o 10 a skúste si na to navyknúť. Ráno sa budete cítiť pekne oddýchnuty.

Ponaťahujte sa

Taká ranná meditácia alebo pretiahnutie je veľmi príjemná záležitosť. Stačí každé ráno iba 10 minút a hneď sa budete cítiť lepšie.

Pustite si hudbu

Ráno sa skvele naladíte pomocou hudby. Po tom, čo vstanete si pustite nejaké pomalé, upokojujúce pesničky alebo naopak veľmi energické, ktoré vás nakopnú a možno si ráno aj trochu zatancujete. Uvidíte, ako budete mať hneď lepšiu náladu.

Ranné vstávanie môže byť aj príjemné.
 

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Práca Únava Ráno Vstávanie Víkend Ponocovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, happymag
 
Staršie správy
Staršie správy