Ak máte nedoplatky, pípne vám sms správa

Ak máte nedoplatky voči Sociálnej poisťovni, príde vás sms správa.Ak máte nedoplatky voči Sociálnej poisťovni, príde vás sms správa. Zdroj: thinkstock.com

Ak máte nedoplatok na poistnom ako živnotník, najnovšie vám príde sms správa alebo email od Sociálnej poisťovne. Vďaka pripomienke sa môžete vyhnúť narastaniu penále.

Informácie o nedoplatkoch formou sms-správy a e-mailu rozošle Sociálna poisťovňa (SP) tento mesiac už aj živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) registrovaným v krajských pobočkách v Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Pripomenie im tak aktuálny nedoplatok za mesiac máj 2014.

"Projekt pripomínania nedoplatkov prostredníctvom sms a e-mailových správ, ktorý SP rozbehla v bratislavskej pobočke, potvrdil, že prispieva k zvýšenému výberu poistného. Po troch kolách rozoslaných správ znížila svoje pohľadávky voči živnostníkom o 144.476 eur," povedal hovorca SP Peter Višváder.

Včasná informácia podľa neho pomáha aj osloveným, ktorí sa tak môžu vyhnúť narastaniu penále za omeškanie platby, prípadne ďalším zákonným krokom, ktoré sprevádzajú vymáhanie dlhu.

"Napríklad aj exekúcii. Je preto v  záujme všetkých platiteľov poistného, aby si v pobočkách SP aktualizovali svoje kontaktné údaje," pripomenul.

Do konca roka Sociálna poisťovňa plánuje rozšíriť túto službu pre živnostníkov na celom Slovensku.

Viac o téme: Domáce Sms Sociálna poisťovňa Podnikatelia Nedoplatky SP Sms správa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy