Biznismanom chýbajú údaje k obchodovaniu

Riadenie obchodu je závislé od dát.Riadenie obchodu je závislé od dát. Zdroj: photl.com

V spoločnostiach často navzájom komunikujú ľudia z obchodného oddelenia a IT. Ľudia, ktorí uskutočňujú biznis sa sťažujú na chýbajúce súvislosti dát, na históriu údajov či na chýbajúci mobilný prístup.

Približne 80 % zástupcov biznisu je presvedčených, že riadenie ich obchodu je vysoko závislé od dát. Podobný počet biznismenov uvádza, že dostáva pre svoju prácu potrebné dáta. Štvrtina z nich by napriek tomu uvítala informácie o aktuálnom spotrebiteľskom správaní zákazníkov a ďalších vyše 20 % zástupcov biznisu názory spotrebiteľov na ich produkt alebo službu.

Vyplýva to z prieskumu spoločností TEMPEST a IBM, ktorý porovnal pohľady obchodných oddelení a IT oddelení na tú istú tému – analýzu dát. Prieskum potvrdil vysokú závislosť riadenia biznisu od dát i chýbajúce a nepresné informácie na strane biznisu.

Tretina respondentov za obchod uviedla, že k rozhodovaniu potrebujú dáta okamžite. Vyše 20 % respondentov postačuje dostupnosť analýz do 24 hodín a 30 % biznismenov zároveň dodáva, že dáta, ktoré k nim prichádzajú, sú nepresné alebo na ich spracovanie treba vynaložiť ďalšie úsilie. Ďalšími nevýhodami súčasných riešení sú podľa biznis respondentov nevhodné nástroje alebo štruktúra dát, chýbajúce súvislosti, história údajov či chýbajúci mobilný prístup.

Prieskum tiež naznačil, že biznis používateľom chýba znalosť všetkých výhod technológií podporujúcich obchodovanie. Problémy, ktoré majú obchodní manažéri, často pomôže eliminovať konsolidácia IT prostredia a integrácia dát. Prispôsobením IT prostredia požiadavkám konkrétneho odvetvia možno pripravovať dáta na vstup do analytických nástrojov tak, aby boli spracovávané v súlade s potrebami biznisu a v zodpovedajúcej kvalite.

Viac o téme: Domáce Riadenie Biznis Obchodné Oddelenie IT Businessman Biznismani
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy