Vyhráli milióny, ale nakonec prišli o všetko: 13 milionárov, ktorých dobehla "kliatba"

Ako často sa vám stalo, že ste si povedali: "Chcel by som vyhrať v lotérii." Pravdepodobne niekoľkokrát v práci, keď vás šéf núti robiť niečo nudné, alebo keď si nemôžete dovoliť dovolenku v Karibiku, na ktorú ste sa chystali.

Týchto 13 výhercov v lotérii vám možno odkáže, aby ste si dávali pozor na to, čo si želáte.

  • Denise Rossi: 1,3 milióna dolárov Kalifornská lotéria

Denise Rossiová vyhrala v kalifornskej lotérii 1,3 milióna dolárov, manželovi to nepovedala a už o niekoľko dní sa s ním rozviedla.

Jej manžel Thomas považoval správanie svojej ženy za veľmi zvláštne, ale aj tak sa odsťahoval. Až o dva roky neskôr dostal Thomas do svojho nového bytu v Los Angeles list (omylom s poštovou pečiatkou), v ktorom sa uvádzalo, že jeho bývalá manželka vyhrala v lotérii.

Thomas podal na súd žalobu na Denisa za to, že v rozvodových dokumentoch neuviedol peniaze, a sudca ich Thomasovi priznal v plnej výške.

Ak by Denisa peniaze počas rozvodu zverejnila, s veľkou pravdepodobnosťou by si mohla ponechať celú hotovosť alebo aspoň jej polovicu.

  • Bazil Thorne: 2,2 milióna dolárov v austrálskej lotérii

Bazil Thorne vyhral 2,2 milióna dolárov v roku 1950. Približne o mesiac neskôr zmizol jeho syn Graeme a Thorne dostal od únoscov žiadosť o výkupné za vyhrané peniaze.

Keď však nastal čas odovzdať peniaze únoscom, aby získal svojho syna späť, únoscovia nikdy neodpovedali. Išlo o prvý únos v Austrálii a po Graemovi sa začalo rozsiahle pátranie.

Žiaľ, 16. augusta ho našli zavraždeného.

  • Ibi Roncaiolo: 5 miliónov dolárov v kanadskej lotérii

Manželstvo Ibi Roncaiolo a jej manžela Dr. Josepha Roncaiola bolo na spadnutie. Ibi bola silná alkoholička, veľmi utrácala a ich syn mal pocit, že sa jeho rodičia o seba v skutočnosti nezaujímajú.

Potom Ibi vyhrala v lotérii 5 miliónov dolárov. Keď ich rýchlo minula, jej manžel začal mať podozrenie. Ibi mala prehľad o všetkých financiách v domácnosti, takže Joseph mal len malú predstavu o tom, koľko peňazí majú.

Keď sa Joseph pozrel do ich financií a zistil, že Ibi úplne spálila ich úspory, vybuchol. Lekár potom svojej manželke vpichol dve smrtiace injekcie anestetík a zabil ju.

  • Evelyn Adamsová: 5,4 milióna dolárov v lotérii v New Jersey

V polovici 80. rokov Adamsová vyhrala v lotérii dvakrát; raz v roku 1985 a druhýkrát v roku 1986, čím sa vzoprela všetkým predpokladom. Rodáčka z New Jersey vyhrala skvelých 5,4 milióna dolárov, ale bola ťažkou hráčkou. A keďže Atlantic City sa nachádza v New Jersey, netrvalo dlho a Adamsová všetky svoje peniaze prehrala. Dnes žije v prívese a je na mizine.

  • Luke Pittard: 1,9 milióna dolárov v britskej lotérii

1,9 milióna dolárov sa môže zdať ako veľa, ale nemôžete z nich žiť večne.

Rodák z Walesu Luke Pittard vyhral v roku 2006 jackpot vo výške 1,3 milióna libier (1,9 milióna USD), ale všetky peniaze minul na výlet na Kanárske ostrovy, svadbu a dom. O rok a pol neskôr bol Pittard nútený zamestnať sa v McDonalde a obracať hamburgery. Tvrdí však, že je šťastný a jeho zvyšná výhra stále zbiera úroky.

  • Michael Carroll: 15,5 milióna dolárov v londýnskej lotérii

Michael Carroll vyhral v londýnskej lotérii 15,5 milióna dolárov (9,7 milióna libier), ale už za osem rokov ich preflákal.

Na čo svoje peniaze minul? Drogy, hazardné hry a prostitútky.

Teraz Carroll žije z podpory v nezamestnanosti, ktorá mu prináša približne 67 dolárov (42 libier) týždenne.

  • Jeffrey Dampier: 20 miliónov dolárov v lotérii štátu Illinois

Dampier a jeho manželka vyhrali 20 miliónov dolárov ešte v roku 1996 a výhru použili na pomoc svojej rodine tým, že im kúpili domy a podobne. Založil tiež obchod s gurmánskym popcornom v meste Tampa na Floride, ktorému sa celkom darilo a ktorý poskytoval prácu jeho rodine.

V júli 2005 však Dampier išiel navštíviť svoju švagrinú a jej priateľa, keď tvrdila, že má problémy s autom. Jej priateľ vytiahol na Dampiera pištoľ a títo dvaja ho uniesli a zabili. V rokoch 2006 boli nakoniec odsúdení a za svoje zločiny dostali doživotné tresty.

  • Abraham Shakespeare: 30 miliónov dolárov v lotérii na Floride

Abraham Shakespeare sotva vedel čítať a pracoval ako pomocník vodiča nákladného auta. Potom jedného dňa našťastie vyhral 30 miliónov dolárov vo floridskej lotérii. Povedal, že sa o svojej výhre dozvedel po tom, ako dal posledné 3 doláre, ktoré mal vo vrecku, bezdomovcovi.

Shakespeare mal záznam v registri trestov a rozhodol sa vziať si paušálnu sumu 16,9 milióna dolárov. Nekúpil si toho veľa, auto, rolexky, dom, a zvyšok štedro rozdelil a pomohol rodine a priateľom.

Potom však Shakespeare zmizol. Neskôr ho našli mŕtveho a Dorice Moorovú uznali vinnou z jeho vraždy. Mooreová bola jeho priateľka, ktorá spravovala jeho financie.

  • Billy Bob Harrell Jr.: 31 miliónov dolárov v texaskej lotérii

Letničný kazateľ, ktorý pracoval ako skladník v spoločnosti Home Depot, vyhral v roku 1997 jackpot vo výške 31 miliónov dolárov. Spočiatku sa Billymu Bobovi žilo dobre, keď si kúpil ranč, šesť ďalších domov a niekoľko nových áut. Podobne ako mnohí iní, ktorí vyhrali v lotérii, nedokázal jednoducho povedať "NIE!", keď ho ľudia žiadali o almužnu.

Neskôr sa rozviedol so svojou manželkou a nakoniec spáchal samovraždu, pretože stres bol pre tohto výhercu lotérie zrejme príliš veľký.

  • Willie Hurt: 3,1 milióna dolárov v michiganskej lotérii

V roku 1989 vyhral Willie v Michiganskej lotérii jackpot 3,1 milióna dolárov a bol na vrchole sveta.

O dva roky neskôr sa Hurt rozviedol, prišiel o opatrovníctvo svojich detí, bol obvinený z pokusu o vraždu a mal pekelnú závislosť od cracku a kokaínu. Bola taká zlá, že rozflákal celý svoj majetok.

  • Suzanne Mullinsová: 4,2 milióna dolárov v lotérii vo Virgínii

Mullinsová vyhrala v lotérii ešte v roku 1993 a namiesto jednorazovej sumy sa rozhodla pre ročné výplaty. V dôsledku toho sa rýchlo ocitla v dlhoch a svoje budúce výplaty použila ako zábezpeku na pôžičku vo výške 200 000 dolárov. Mullinsová neskôr prešla na jednorazovú výplatu, ale svoje dlhy nikdy nesplatila. Úverová spoločnosť podala žalobu a vyhrala rozsudok o vyrovnaní vo výške 154 tisíc dolárov, ale nič nezinkasovala, pretože Mullinsová údajne nemá žiadny majetok.

  • William Post: 16,2 milióna dolárov v pennsylvánskej lotérii

V roku 1988 vyhral William "Bud" Post v štátnej lotérii v Pensylvánii jackpot vo výške 16,2 milióna dolárov. To bol začiatok jeho problémov.

Bývalá priateľka ho zažalovala o podiel z výhry a vyhrala, jeho brat si najal nájomného vraha, aby sa ho pokúsil zabiť v nádeji, že zdedí časť výhry, a ostatní príbuzní ho neustále otravovali s prosbou o peniaze. V priebehu jedného roka mal Post dlhy vo výške jedného milióna dolárov a vyhlásil bankrot. Teraz žije z potravinových lístkov a mesačného štipendia 450 USD.

  • John Whittaker: 314,9 milióna dolárov v lotérii v Západnej Virgínii

Jack Whittaker vyhral na Vianoce v roku 2002 v Západnej Virgínii najväčší jednorazový tiket v lotérii - neuveriteľných 314,9 milióna dolárov. Spočiatku Whittaker svoje peniaze dobre využil, daroval ich charitatívnym organizáciám, staval kostoly a pomáhal priateľom a rodine.

Potom sa to však zvrtlo a Whittaker všetkým, ktorí od neho chceli peniaze, povedal, že "sa môžu ísť bodnúť". Manželka a dcéra mu začali mať za zlé, že bol zdrogovaný, z auta mu ukradli 545 000 dolárov v hotovosti, keď bol v striptízovom klube, potom mu z auta ukradli ďalších 100 000 dolárov v hotovosti, o niekoľko týždňov neskôr bol obvinený z jazdy pod vplyvom alkoholu.

Jeho vnučka sa tiež vzbúrila a stala sa z nej narkomanka a nakoniec zomrela na predávkovanie drogami. Tieto drogy si mohla kúpiť vďaka neobmedzenému množstvu peňazí, ktoré mala k dispozícii, Whittaker povedal, že jeho vnučka bola jeho svetom.

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Business Insider, Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy