Emerson sa sťahuje do Rumunska. Na Slovensku prepúšťa

Spoločnosť Emerson v Novom Meste nad Váhom prepustí 111 zamestnancov.Spoločnosť Emerson v Novom Meste nad Váhom prepustí 111 zamestnancov. Zdroj: TASR

Viac ako sto ľudí príde o prácu v Novom Meste nad Váhom. Redukcia počtu pracovníkov súvisí s presunutím výroby jedného zo stredísk do Rumunska.

Ako informoval Zoltán Stráňovský z Emersonu, z dôvodov reštrukturalizácie je firma nútená ukončiť prevádzku PlantWeb Solutions Group (PSG) v Novom Meste nad Váhom. Operácie tejto výrobnej a montážnej linky budú presunuté do strediska podniku Emerson v Rumunsku. Ukončenie prevádzky, ku ktorému dôjde ku koncu júna 2014, sa dotkne 111 zamestnancov.

"Toto ťažké rozhodnutie v žiadnom prípade nie je odzrkadlením kvality práce tímu a zamestnancov PlantWeb Solutions Group v Novom Meste, ktorú si Emerson veľmi váži. Spoločnosť urobila toto strategické rozhodnutie z dôvodu zostať konkurencieschopným na tvrdom európskom trhu a s cieľom naďalej dodávať výrobky a služby v najvyššej kvalite svojim zákazníkom," priblížil Stráňovský.

Akciová spoločnosť Emerson má na Slovensku 1400 zamestnancov. Zaoberá sa výrobou chladiacich zariadení, zváracích strojov, montážou rozvodných a riadiacich skríň, výrobou záložných zdrojov. Medzi primárne trhy patrí Európa a Blízky východ, časť produkcie vyváža spoločnosť do Južnej Ameriky, Kanady, Austrálie. Ročný obrat je na úrovni 250 miliónov eur.

Viac o téme: Sťahovanie Domáce Rumunsko Emerson Prepúšťanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: TASR, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy