Východ bude bohatší o 200 nových pracovných miest

Východ bude bohatší o 200 nových pracovných miest.Východ bude bohatší o 200 nových pracovných miest. Zdroj: photl.com

V priemyselnom parku v Lipanoch nájde prácu takmer 100 ľudí. Rovnaký počet ľudí zamestná aj americká spoločnosť v Košiciach, ktorá pôsobí v oblasti IT.

Do priemyselného parku v Lipanoch mieria 4 nové firmy, ktoré by mali vytvoriť ďalších takmer 100 pracovných miest. O tri týždne by mali začať stavať dve z nich.

Ako uviedol primátor mesta Lipany Eduard Vokál, dve domáce spoločnosti, ktoré by mali vyrábať elektrickú energiu, zamestnajú asi 23 pracovníkov. Spoločnostiam Repox a BioLipany už mesto vydalo aj stavebné a územné rozhodnutie.

Podľa primátora je v tomto prípade predpoklad začiatku výstavby ešte v tomto roku a do polovice budúceho roka sa očakáva aj začiatok výroby.

„Momentálne končí aj EIA - posudzovanie vplyvu stavby na životné prostredie u dvoch firiem, ktoré tu chcú vyrábať palivové komponenty a brikety. Zamestnať by mali asi 75 ľudí,“ povedal Vokál. Ide o spoločnosti EUROBAU-JM a Expresline.

Začať stavať by mali na budúci rok. Priemyselný park v meste Lipany postavili v roku 2006. Zatiaľ tam pracujú 4 strojárske firmy.

AT&T vytvorí sto nových pracovných miest

Spoločnosť AT&T v súčasnosti v Košiciach zamestnáva 600 ľudí a do konca roka 2014 plánuje otvoriť ďalších približne 100 nových pracovných pozícií.

"Celkový počet zamestnancov v košickej a troch bratislavských pobočkách tak vzrastie na 3000," vyčíslil počas dňa otvorených dverí v zrekonštruovanom zákazníckom centre generálny riaditeľ AT&T na Slovensku Gabriel Galgóci.

Štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini pri tejto príležitosti poznamenal, že zvyšovanie zamestnanosti na Slovensku je vždy vítané.

"Preto oceňujem rozhodnutie spoločnosti AT&T vytvoriť v Košiciach v blízkej budúcnosti približne sto nových pracovných miest, o to viac, že nové pracovné miesta vzniknú v odvetví s vysokou pridanou hodnotou," zhodnotil.

Zdôraznil, že investície v sektore informačných a komunikačných technológií spojené s vytváraním vysokokvalifikovaných a špecializovaných pracovných pozícií sú odrazom toho, že prijaté opatrenia vlády v oblasti podpory podnikateľského prostredia prinášajú konkrétne výsledky.

"Sme veľmi radi, že sa môžeme zúčastniť oslavy oficiálneho rozšírenia nášho centra služieb v Košiciach, ktoré je súčasťou kontinuálnych investícií spoločnosti do jej globálnych podnikateľských aktivít," uviedol výkonný viceprezident spoločnosti AT&T pre globálne zákaznícke služby Kevin Peters.

Najnovšie rozšírenie prevádzky v Košiciach je podľa neho dôkazom odhodlania prispievať k rozvoju pracovnej sily v tomto regióne.

Viac o téme: Domáce Práca Prešov Východ Nové Miesta Pracovné Košice
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy