Najväčšie nábory ľudí v Bratislave a na východe

Najväčšie nábory ľudí sa očakávajú v Bratislave a na východe.Najväčšie nábory ľudí sa očakávajú v Bratislave a na východe. Zdroj: photl.com

Väčšina slovenských zamestnávateľov neplánuje veľké zmeny. Iba 8 percent zamestnávateľov bude rozširovať svoje rady o nových zamestnancov. Najoptimistickejšie to bude v oblasti veľkoobchodu a maloobchodu.

Slovenskí zamestnávatelia hlásia aj pre 4. štvrťrok tohto roka opatrné náborové plány. Vyplýva to z prieskumu, o ktorom informovali generálna riaditeľka spoločnosti Manpower SR a ČR a viceprezidentka Asociácie personálnych agentúr SR Jaroslava Rezlerová.

"Z prieskumu pre 4. štvrťrok 2013 ďalej vyplýva, že 8 % zamestnávateľov plánuje nárast počtu pracovných síl, 7 % predpovedá ich zníženie a 80 % zamestnávateľov neplánuje žiadne zmeny v počte zamestnancov," spresnila.

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka sa náborové plány zamestnávateľov posilnili o 4 percentuálne body (p. b.).

Zamestnávatelia v troch z desiatich odvetví očakávajú v 4. štvrťroku pozitívne náborové prostredie. Rovnako ako v predchádzajúcom štvrťroku najoptimistickejšie náborové plány hlási odvetvie veľkoobchodu a maloobchodu, ktorý medzikvartálne zostal relatívne stabilný a medziročne vzrástol o 9 p. b. Najslabšie náborové prostredie očakávajú zamestnávatelia v odvetví výroba a rozvod elektriny, plynu a vody, s medzikvartálnym nárastom o 6 p. b. a medziročným poklesom o 12 p. b.

Zamestnávatelia v dvoch zo štyroch regiónov podľa prieskumu hlásia na obdobie október až december 2013 pozitívne náborové plány. Najsilnejšie náborové aktivity očakávajú zamestnávatelia v Bratislave a na východnom Slovensku. Najslabšie náborové aktivity očakáva západné Slovensko.

Prieskum spoločnosti Manpower sa vykonáva každý štvrťrok za účelom sledovania zámerov zamestnávateľov znížiť alebo zvýšiť počet zamestnancov počas nasledujúceho štvrťroku. V prieskume pre 4. štvrťrok 2013 spoločnosť Manpower oslovila 752 zamestnávateľov v SR.

 

Viac o téme: Domáce Pohovor Nábor Ľudí Prijímanie Personalistika Najímanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy