Firmy prisľúbili vytvoriť 3500 pracovných miest

SIEA podporí vytvorenie 3500 pracovných miest hlavne pre mladých.SIEA podporí vytvorenie 3500 pracovných miest hlavne pre mladých. Zdroj: photl.com

Na výzvu Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry reagovalo 330 firiem, ktoré deklarovali vytvorenie 3500 pracovných miest hlavne pre mladých ľudí.

Slovenská inovačná a energetická agentúra administruje väčšinu opatrení z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. V jej kompetencii je aj implementácia dvoch výziev zameraných na podporu nových pracovných miest pre mladých nezamestnaných.

Na prvú z nich, súvisiacu s nákupom inovatívnej technológie zareagovalo 330 podnikov, ktoré deklarovali možnosť vytvoriť viac ako 3500 pracovných miest. Veľká časť z nich je určená pre mladých nezamestnaných ľudí do 29 rokov.

"Keďže bude možné podporiť len časť z týchto projektov, očakávame už v roku 2015 vytvorenie viac ako 1500 pracovných miest," uviedol po kontrolnom dni na SIEA minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD).

Slovenská inovačná a energetická agentúra je príspevková organizácia Ministerstva hospodárstva SR pôsobiaca v oblasti energetiky a inovácií. SIEA prevádzkuje monitorovací systém efektívnosti pri využívaní energie a je zároveň aj implementačnou agentúrou v rámci Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast.

 

Viac o téme: Podpora Domáce Mladí Miesta Pracovné Vytvorenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy