Slováci sa najviac boja straty práce

Až 58 % ľudí na Slovensku má v súčasnosti obavy o stratu zamestnania.Až 58 % ľudí na Slovensku má v súčasnosti obavy o stratu zamestnania. Zdroj: photl.com

Až 58 % ľudí na Slovensku má v súčasnosti obavy o stratu zamestnania. Na druhom mieste je strach zo zhoršenia zdravotného stavu (52 %) a na treťom nedostatok finančných prostriedkov.

Výsledky z prieskumu priniesla agentúra Gfk Slovakia, ktorá  ho uskutočnila začiatkom tohto roka. Medzi ďalšie patria obavy z rastu cien a inflácie, medziľudské vzťahy, politická a ekonomická situácia, rozchod s partnerom a smrť. V dnešnej neľahkej dobe reagujú ľudia citlivo na zmeny cien tovarov a služieb a 90 % ľudí uviedlo, že na tieto zmeny reagujú citlivejšie ako pred rokom.

Prieskum tiež ukázal, že spotrebiteľská dôvera je na Slovensku dlhodobo v negatívnych číslach. Avšak nie všetci sú naladení negatívne. Na základe očakávaní do budúcna v oblasti finančnej situácie a úspor, ekonomickej situácie a nezamestnanosti možno Slovákov rozdeliť na tri skupiny, a to optimistickí, obávajúci sa a pesimistickí spotrebitelia.

Podľa tohto rozdelenia žijú na Slovensku prevažne obávajúci sa spotrebitelia (44 %), ktorých vyhliadky do budúcnosti nie sú až také negatívne ako u pesimistov, a pesimisti (42 %). Spotrebiteľov, ktorí pristupujú k svojej budúcnosti optimisticky, je 14 %.
 

Viac o téme: Domáce Zamestnanie Strata Obavy Práce Strach
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy