Dohodári musia byť prihlásení do poisťovne

Sociálna poisťovňa predĺžila lehoty pre dohodárov, ktorým dohoda o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru vznikla pred 31.12. 2012.Sociálna poisťovňa predĺžila lehoty pre dohodárov, ktorým dohoda o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru vznikla pred 31.12. 2012. Zdroj: Phtol.com

Už len do konca januára zostáva do ukončenia termínu, kedy musia zamestnávatelia prihlásiť dohodárov na povinné poistenie do registra poistencov Sociálnej poisťovne.

Týka sa to tých dohodárov, ktorým dohoda o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru vznikla ešte pred 31. decembrom 2012 a tento právny vzťah trvá aj v roku 2013. Pri takýchto dohodách platí predĺžená lehota na prihlásenie zamestnancov - dohodárov na nemocenské poistenie, dôchodkové poistenie a poistenie v nezamestnanosti, resp. len na dôchodkové poistenie.

Táto predĺžená lehota však neplatí v prípade tých pracovníkov, u ktorých dohoda vznikla po 31. decembri 2012. V týchto prípadoch zamestnávateľ plní prihlasovaciu povinnosť v lehote pred vznikom povinného poistenia, najneskôr pred začatím výkonu činnosti dohodára.

 

Viac o téme: Domáce Poisťovňa Sociálna Prihlásenie SP Dohodári
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy