Zverejnili tajný dokument CIA: Toto zrejme neviete o vašich kolegoch

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Vaši otravní kolegovia môžu v skutočnosti byť špiónmi CIA, teda aspoň podľa nedávno zverejnených dokumentov americkej agentúry. Pôvodne tajný dokument s názvom „Terénny manuál jednoduchej sabotáže: Strategické služby“ detailne hovorí o rôznych spôsoboch ako sa dá potopiť spoločnosť, do ktorej boli zaradení. Spomínané sabotážne techniky sú veľmi podobné tým, ktoré sa vyskytujú v mnohých súčasných kanceláriách. Keď sa dozviete o nich dozviete viac, nebudete pochybovať, že váš nenávidený kolega je nepriateľský agent.

Dokument bol publikovaný v januári 1944 ako návod na zníženie produktivity dôležitých komunikačných pracovísk počas vojny, pre špiónov a zainteresovaných občanov. Bol vytvorený na to, aby detailne opísal „jednoduché skutky, ktoré môže obyčajný individuálny občan – sabotér vykonávať“, aby škodil krajinám a spoločnostiam používaním bežných nástrojov, a to „takým spôsobom, aby mu hrozilo len minimálne nebezpečenstvo zranenia, odhalenia a sankcie“.

Niektoré z návrhov v dokumente sa dajú realizovať ťažie a vyžadujú i podiel práce, iné sú však len jednoduchými tipmi ako sa vyhnúť práci. Medzi tie patria aj návrhy ako organizovať stretnutia počas dôležitých časov a dodržiavať „predpisy do posledného písmena“. Okrem zlého výkonu v práci, CIA taktiež odporúča „tváriť sa hlúpo“ a „byť podráždený a hádavý ako sa len dá, bez toho, aby ste sa dostali do problémov“.

Spôsoby, akými špióni sabotujú možno aj vašu firmu:

  1. Pokiaľ je to možné, posuňte všetky záležitosti komisiám „na preštudovanie a zváženie“. Snažte sa, aby boli komisie tak veľké, ako sa len dá, a teda nikdy nemali menej než päť členov.
  2. Do popredia tlačte irelevantné problémy tak často, ako to je možné.
  3. Nerozumejte príkazom. Pýtajte sa nekonečné otázky, alebo s ohľadom na začnite dlhú diskusiu. Dohadujte sa, pokým môžete.
  4. Jednajte sa o presných formuláciách v komunikácii a uzneseniach.
  5. Správajte sa nerozumne a vyzvite kolegov, aby sa začali správať „rozumne“ a vyhli sa unáhleným rozhodnutiam, ktoré by mohli viesť k rozpakom či neskorším ťažkostiam.
  6. Neobjednajte pracovný materiál, kým sa zásoby nevyčerpajú a omeškanie spôsobí zástavu výroby.
  7. Snažte sa znížiť morálku, a teda aj výrobu tým, že budete milí k neschopným pracovníkom a udelíte nezaslúžené povýšenia. Diskriminujte efektívnych pracovníkov a neoprávnene sa na nich sťažujte.
  8. Formuláre vypĺňajte nesprávne, aby sa to muselo robiť znova. Spravte chybu alebo „zabudnite“ na dôležité fakty.
  9. Šírte znepokojujúce zvesti.
Viac o téme: Návod Dokument Kolega Špión Sabotáž CIA Sabotovať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: independent.co.uk; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy