8 vecí, ktoré môžete robiť počas obedňajšej prestávky

Možností, ako využiť obedňajšiu prestávku máte viacero.Možností, ako využiť obedňajšiu prestávku máte viacero. Zdroj: thinkstock.com

Je na každom zamestnancovi, ako sa rozhodne stráviť svoju obedňajšiu prestávku. Pre niekoho je to relax medzi pracovnými činnosťami, pre ďalšieho čas, kedy si môže vybaviť svoje súkromné povinnosti a ďalší prestávku využíva na obed.

Ak rozmýšľate nad tým, čo sa všetko dá stihnúť v rámci obedňajšej prestávky, máme pre vás niekoľko tipov. Závisí od vášho času, či vaša obedňajšia prestávka trvá pol hodinu, jednu hodinu, alebo vo výnimočných prípadoch hodinu a pol.

 
  1. Choďte si zacvičiť
    Niektoré medzinárodné spoločnosti pôsobiace na Slovensku zabezpečujú pre svojich zamestnancov možnosti cvičenia priamo v prevádzke spoločnosti. Disponujú buď fitness centrom alebo telocvičňou s rôznymi pohybovými aktivitami. Zamestnanci tak majú možnosť odreagovať sa počas pracovnej doby a nečakať, kedy im konečne„padne“.
  2. Vyzdvihnite si objednanú zásielku
    Nie všetky obchody sú otvorené do deviatej hodiny večer. Špecializované obchody sú bežne otvorené do piatej alebo šiestej hodiny. A to môže byť váš čas, kedy sa ešte nachádzate v práci. Obedňajšiu prestávku tak môžete využiť na vyzdvihnutie objednaného tovaru.
  3. Choďte k doktorovi
    Ak sa vyhovárate, že nemáte kedy zájsť k všeobecnému lekárovi na povinnú lekársku prehliadku, k očnej lekárke, k zubárovi alebo k inému špecialistovi, obedňajší čas je preto vhodný, aby ste si túto nemilú povinnosť odbili. Dopredu si zistíte ordinačné hodiny, alebo ak je to možné, objednajte sa na presný čas.
  4. Zacvičte si jogu
    Ak pociťujete stres v práci, môžete sa ho zbaviť jednoduchými dychovými cvičeniami, alebo vyskúšajte cvičenie jogy počas obedňajšej prestávky. Cvičením zo seba vyplavíte negatívne emócie a do pracovných úloh sa môžete pustiť s väčšou dávkou energie. Ak vám nevyhovuje obedňajšie cvičenie jogy, môžete si  jogu zacvičiť pred prácou.
  5. Prečítajte si noviny, časopis alebo knihu
    Je možné, že ste si obed priniesli so sebou do práce. Ak je vašim denným chlebíčkom práca s počítačom, aspoň cez obed si oddýchnite od pozerania do monitoru. Počas obeda si môžete prečítať dennú tlač, zaujímavý časopis alebo pár strán z inšpiratívnej literatúry, ktorú máte možno zbytočne schovanú v zásuvke pri posteli.
  6. Vybavte si telefonáty
    Obedňajšia prestávka môže slúžiť aj  na vybavenie povinných telefonátov – rodine, známym, priateľom, úradníkom, atď. Pracovný čas tak môžete mať rozdelený efektívne: pracovné úlohy, vybavenie telefonátov, rýchly obed a opäť plnenie pracovných úloh.
  7. Choďte zaplatiť účty do banky
    Aj keď v dnešnej dobe veľa platieb vykonávame online, je možné, že niektoré je potrebné zaplatiť priamym vložením na účet v banke alebo prostredníctvom pošty. Ak máte tieto inštitúcie v blízkosti vašej kancelárie, môžete spojiť príjemné s užitočným.
  8. Choďte na obed s kolegami
    Obedňajšia prestávka je venovaná hlavne jedeniu. Takže, ak vynecháte všetky predchádzajúce uvedené kroky, môžete načerpať energiu z jedla na obede s vašimi kolegami. Zároveň sa dozviete zaujímavé informácie nielen z ich súkromia, ale aj zo "zákulisia" spoločnosti, v ktorej pracujete.

Ilustračné foto Galéria fotiek (3) Zdroj: thinkstock.com

Viac o téme: Cvičenie Prestávka Obed Vybavovanie Obedňajšia prestávka
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy