Svetoznámi a úspešní ľudia definujú úspech

Britský podnikateľ Richard Branson a majiteľ skupiny VirginBritský podnikateľ Richard Branson a majiteľ skupiny Virgin Zdroj: SITA

Vynálezca žiarovky Thomas Edison tvrdil, že úspech si človek musí na 99 percent odrieť a 1 percento tvorí inšpirácia. Úspech dokonca závisí aj od toho, či žijete s hodnotami, ktoré vyznávate a ako ste spokojní s tým, čo robíte.

Úspech je z polovice zaručený, ak si človek zvykne stanovovať ciele. Potom sa už len musí vydať na cestu ich dosahovania. Aj tá najnudnejšia činnosť sa stane znesiteľnou, keď bude presvedčený, že každá úloha, nech už je akokoľvek nudná a podradná, ho dovedie bližšie k naplneniu jeho snov. Takto definoval úspech americký spisovateľ Og Mandino.

Ako definujú úspech slávne osobnosti vám prinášame na nasledujúcich riadkoch.

Arianna Huffington Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA
Arianna Huffington, zakladateľka a šéfredaktorka Huffington Post

Arianna verí, že peniaze a moc nie sú postačujúce na dosiahnutie úspechu. Tvrdí, že ľudia majú tendenciu myslieť o úspechu obmedzene. Zamýšľajú sa iba nad peniazmi a mocou. K tomu však musia pridať aj ďalšiu „esenciu“. Ľudia by mali žiť život, ktorý naozaj chcú a zaslúžia si. Preto by sa mali zamýšľať aj nad vnútorným prežívaním a objavovaním seba samého. Všetky tieto faktory dokopy im dodajú vyrovnaný stav mysle, ktorý smeruje k úspechu.
John Wooden, legendárny basketbalový Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA
John Wooden, legendárny basketbalový tréner
Za úspechom stoji miera spokojnosti človeka. Úspech je pokoj mysle, čo je priamym výsledkom sebauspokojenia vedomia, že ste urobili všetko najlepšie, ako ste mohli.
 
Tony Hsieh, šéf spoločnosti Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA
Tony Hsieh, šéf spoločnosti Zappos
Tony Tvrdí, že úspech človeka závisí od toho, či žijete v súlade so svojimi hodnotami. Osobné základné hodnoty definujú, kto ste. Tak isto, správne nastavené hodnoty definujú aj smerovanie spoločnosti.
Maya Angelou, afro-americká spisovateľka Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA
Maya Angelou, afro-americká spisovateľka
Spisovateľka verila, že úspech závisí od toho, ako veľmi sa tešíte na svoju prácu. Ďalšie dôležité pravidlo je, aby ste sa páčili sami sebe a páčilo sa vám aj to, čo robíte.
Britský podnikateľ Richard Branson Galéria fotiek (6) Zdroj: SITA

Richard Branson, britský podnikateľ a miliardár
Branson definoval úspech veľmi jednoducho: Čím viac budete aktívni v práci, tým viac úspešnejší sa budete cítiť.

Ako by ste úspech definovali vy?

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 6
Viac o téme: Úspech Richard branson Definícia Úspešní ľudia Arianna Huffington
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto: SITA, Zdroj: businessinsider.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy