Príbehy úspešných ľudí: Ich úspech vybudovali na pádoch

J. K. Rowling, Bill Gates, Oprah Winfrey (zľava)J. K. Rowling, Bill Gates, Oprah Winfrey (zľava) Zdroj: Koláž/Sita

Hovorí sa, že skutočne úspešných ľudí neskolí neúspech, ak ponesú zodpovednosť za svoje zlyhania a poučia sa z nich. Prinášame vám skutočné príbehy úspešných ľudí, medzi ktorými nechýba priekopník moderných podnikateľov Henry Ford, filantrop a miliardár Richard Branson alebo najbohatší muž sveta Bill Gates.

Úspech prichádza v rôznych podobách a "farbách". Môžete byť úspešní v práci alebo vo svojej kariére, ale taktiež úspech môžete dosiahnuť aj v iných oblastiach, v športe, vo vašom hobby alebo v manželstve. Bez ohľadu na pôvod úspechu, všetci úspešní ľudia majú jednu spoločnú vec: ich silná túžba a „hlad“ po úspechu z nich robia ctižiadostivých ľudí.

Úspešní ľudia alebo ľudia, ktorí viac o úspechu hovoria, ako ho dosahujú, vedie dokonale vykresliť cestu k úspechu. Avšak často oni sami nedokážu vystúpiť na tejto ceste a zlyhávajú. Niektorí z nich sa však nikdy nevzdali a stali sa z nich úspešní ľudia. Len takýto ľudia sú schopní zdvihnúť sa až zo samého dna, „oprášiť sa“ a ísť ďalej.

Na nasledujúcich riadkoch vám na inšpiráciu prinášame niekoľko príkladov úspešných ľudí. Dokazujú to fakty, že ak chcete uspieť, mali by ste na ceste za úspechom očakávať nejaké to zakopnutie, „zlyhanie“. Takéto zlyhanie vám dokonca môže dať impulz k tomu, aby ste sa ešte viac zlepšili. Dalo by sa dokonca povedať, že každá negatívna skúsenosť zvyšuje hlad po úspechu.

„Skutočne úspešných ľudí neskolí neúspech, ak ponesú zodpovednosť za zlyhania a poučia sa z nich, zvona sa naštartujú a nechajú sa viesť novou hnacou silou.“

  1. Henry Ford
     
    Úspešní ľudia Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA
    Priekopník moderných podnikateľov a zakladateľ spoločnosti Ford Motor Company niekoľkokrát zlyhal na ceste za svojich úspechom. Jeho prvé podnikanie pozastavil iba rok a pol od jeho začiatku, pretože stratil dôveru akcionárov. Fordovi sa však podarilo zhromaždiť dostatok kapitálu, aby opäť začal od nuly. Po roku podnikania bol však tlak finančníkov tak silný, že musel opäť opustiť brány firmy. Napriek tomu, že celý automobilový priemysel v neho stratil dôveru, Fordovi sa podarilo nájsť nového investora a začal písať históriu Ford Motor Company. Ako jeden z prvých začal zavádzať do svojich automobilových prevádzok montážne linky, čím sa urýchľoval spôsob výroby. Keďže práca sa stala jednoduchou a opakovanou, bolo možné najať neskúsených pracovníkov, ktorí sa rýchlo učili jednoduché úlohy.

     
  2. Walt Disney
     
    Úspešní ľudia Galéria fotiek (7) Zdroj: int
    Jeden z najväčších "podnikateľov" všetkých čias, ktorý vytvoril rozprávkové impérium Disney, filmové štúdia a zábavné parky Disneyland, žne jeho produkty úspech do dnešnej doby. Avšak najprv, ako sa dostavil jeho celosvetový úspech, prešiel si jeho zakladateľ Walt Disney viacerými pádmi. Verte tomu alebo nie, Walta vyhodili z jeho prvej práce v novinách Kansas City Star. Jeho vyhodenie zdôvodnili tým, že je málo kreatívny a neprináša dobré nápady. V roku 1922 Walt Disney nakoniec založil jeho prvú spoločnosť s názvom Laugh-O-Gram, animačné štúdio. Plánoval vytvárať karikatúry a krátke reklamné filmy, avšak firma v roku 1923 skrachovala. Walt sa však nevzdal, odišiel do Hollywoodu a založil The Walt Disney Company.

     
  3. Richard Branson
     
    Úspešní ľudia Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA
    Richard Branson bezpochyby patrí k úspešným podnikateľom, ktorý vlastní sieť spoločností Virgin, vrátane Virgin Atlantic, Virgin Music alebo Virgin Active. Jeho prvý životný neúspech prišiel, keď mal šestnásť rokov. Odišiel zo školy a založil študentský magazín, ktorý mu však nepriniesol želaný výsledok. Neskôr si otvoril zásielkový obchod, v ktorom sa mu taktiež veľmi dobre nedarilo. Nakoniec si otvoril vlastné nahrávacie štúdio Virgin. Cestu k úspechu mu však skrížili viaceré neúspešné projekty vrátane Virgin Cola, Virgin Vodka, Virgin Clothes, Virgin cards a ďalšie projekty.

     
  4. Oprah Winfrey
     
    Úspešní ľudia Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA
    Známa americká moderátorka, herečka a vydavateľka časopisu sa dostala na zoznam celebrít časopisu Forbes. Mnohonásobná držiteľka ceny Emmy však  nemala vydláždenú cestu k úspechu. Vo svojej kariére prechádzala viacerými pádmi. Najprv ju vyhodili, keď pracovala ako reportérka, pretože bola pre televíziu nevhodná a neskôr bola v televízii degradovaná na ranné vysielanie. Známou sa stala vďaka vlastnej televíznej šou. Napriek tomu, že The Oprah Show skončila po 25-tich rokoch, podobnému žánru zostala verná a dnes moderuje podobný program vo vlastnej televízii OWN (Oprah Winfrey Network).
     

     
  5. J. K. Rowlingová
     
    Úspešní ľudia Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA
    Rowlingová napísala knihy o najznámejšom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorých výtlačky sa predali okolo 400 miliónov po celom svete a jej knihy sa sfilmovali Avšak ako mnoho iných spisovateliek, aj ona zažívala nekonečné odmietania zo strany vydavateľov. Mnoho z nich jej zamietlo rukopis, pretože považovali jej dielo za príliš dlhé pre detského čitateľa. Jej životný príbeh je o to zaujímavejší, pretože v čase písania prvej knihy mala zložitú životnú situáciu, stala sa rozvedenou matkou.
     

     
  6. Bill Gates
     
    Úspešní ľudia Galéria fotiek (7) Zdroj: SITA
    Spoluzakladateľ a predseda predstavenstva spoločnosti Microsoft Bill Gates založil spoločnosť Traf-O-Data. Jeho partnerstvo medzi Paulom Allenom a Paulom Gilbertom bolo založené na vynikajúcej myšlienke. Gates mal v tom čase iba sedemnásť rokov. Pracovali na systéme na analýzu dopravnej prevádzky. Spoločnosť sa však dostala do veľkej straty a skončila. Avšak Bill Gates a Paul Allen sa poučili z chýb a v roku 1975 založili spoločnosť Microsoft. Podľa magazínu Forbes sa Bill Gates po 4-ročnej prestávke stal opäť najbohatším človekom n a svete.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: SITA, Zdroj: LinkedIn.com, Text: ami
 
Staršie správy
Staršie správy