10 životných lekcií od Steva Jobsa

Steve Jobs bol spoluzakladateľ Apple Inc.Steve Jobs bol spoluzakladateľ Apple Inc.

Spoluzakladateľ spoločnosti Apple Inc. vo svojom živote dokázal, že jednoduchosť je najmocnejšou silou v biznise. Jednoduchosť je prítomná všade. Apple sa tak stala jedna z najcennejších spoločností na svete a Steve Jobs hlásal svoje hodnoty a myšlienky pri každej príležitosti, či už pri uvádzaní svojich nových produktov, v tlačových správach alebo počas konferencií.

 

 

  1. lekcia: Počúvajte svoje srdce
    Vaša práca vám zapĺňa veľkú časť dňa, ako aj vášho života. Aby ste boli spokojní so svojim životom, robte to, čo považujete za výbornú prácu. Jediným spôsobom ako to dosiahnuť je, že musíte milovať svoju prácu. Ak ste dodnes nenašli prácu, ktorá by vám priniesla uspokojenie, neuspokojte sa s tým, čo máte, ale ďalej ju hľadajte.

  2. lekcia: Spravte dieru vo vesmíru
    Byť najbohatším človekom na cintoríne nemá žiaden význam. Ale ľahnúť si večer do postele a povedať si, že ste spravili úžasnú prácu, to má význam.

  3. lekcia: Rozmýšľajte odlišne
    Naštartuje váš mozog k činnosti. Nové nápady väčšinou prichádzajú z nových podnetov, z rozhovorov s ľuďmi, z experimentovania a z častého pýtania sa otázok.

  4. lekcia: Predávajte sny, ale nie produkty
    Vaši zákazníci snívajú o šťastí a lepšom živote. Nechcite nasilu predať svoje výrobky, ale obohaťte ich životy.

  5. lekcia: Robte produkty pre seba
    Mysleli sme si, že Mac zarobí miliardy, ale nevyrobili sme ho pre masy ľudí, ale pre nás. Nešli sme do ulíc a nespravili sme si prieskum trhu o novom produkte. Jedinými „sudcami“ sme boli my. Jednoducho sme chceli vyrobiť najlepšiu vec, akú sme dokázali urobiť.

  6. lekcia: Nebojte sa povedať „nie“
    Koncentrujte sa iba na veci, ktoré sú v danom čase najpodstatnejšie. Na ostatné veci sa nebojte odpovedať „nie“.

  7. lekcia: Robte veci jednoducho
    Jedným z mantier Steva Jobsa je koncentrácia a jednoduchosť. Jednoduché môže byť často ťažšie než zložité. Musíte tvrdo pracovať na tom, aby vaše myslenie bolo priame a dosiahli ste jednoduchosť. Ale stojí to za to, pretože akonáhle sa tam raz dostanete, môžete pohnúť horami.

  8. lekcia: Robte veci kvalitne
    Staňte sa tým človekom, ktorý bude merať kvalitu. Niektorí ľudia nie sú zvyknutí na prostredie, v ktorom sa očakáva kvalita, ale vy sa jej pridržiavajte.

  9. lekcia: Lámte pravidlá
    Ľudia, ktorí vidia veci odlišne, nemajú žiadne pravidlá. Ale tí, ktorí sú dosť odvážni a šialení, len tí dokážu zmeniť svet a tí to aj spravia.

  10. lekcia: Žijete iba raz
    Ak by bol dnes mojim posledným dňom v mojom živote, správal by som sa rovnako ako celý môj doterajší život? Ak viac dní po sebe dostanete opakovanú odpoveď „nie“, musíte na svojom živote niečo zmeniť.

 „Nestrácajte čas, aby ste žili život niekoho iného. Stále majte túžbu niečo dosiahnuť a buďte v živote blázniví.“ (Steve Jobs)

Viac o téme: Steve Myšlienky Lekcie Životné Múdrosti Jobs
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: slideshare.net

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy