Bol zverejnený zoznam najlepších zamestnávateľov na svete

Aby sme zistili, ktoré spoločnosti ponúkajú vzrušujúcu prácu a pozitívne prostredie, Forbes sa spojil s firmou na prieskum trhu Statista, aby vytvoril náš siedmy výročný zoznam najlepších svetových zamestnávateľov.

Uprostred nedávneho veľkého prepúšťania v technologickom sektore je teraz ten správny čas hľadať si novú prácu. Mnohé odvetvia prijímajú zamestnancov, ale miera prepúšťania je vysoká.

Záver: Počet voľných pracovných miest v USA prevyšuje počet uchádzačov takmer 2 ku 1, podľa nedávnej analýzy Roberta Halfa.

Globálne sa trh práce môže v jednotlivých krajinách výrazne líšiť. Správa Future of Jobs 2023 zo Svetového ekonomického fóra naznačuje, že v krajinách s vyššími príjmami je viac pracovných miest ako inde. Ale práca je všade, vo všetkých formách a na všetkých pozíciách, uvádza Bankar.me .

„Počas pandémie sa ľudia len snažili nechať svetlá zapnuté,“ hovorí Kathryn Landis, zakladateľka a generálna riaditeľka globálnej školiacej a poradenskej spoločnosti Kathryn Landis Consulting.

Spoločnosti majú teraz trochu viac priestoru a kapacity premýšľať o expanzii.

Aby sme zistili, ktoré spoločnosti ponúkajú vzrušujúcu prácu a pozitívne prostredie, Forbes sa spojil s firmou na prieskum trhu Statista, aby vytvoril náš siedmy výročný zoznam najlepších svetových zamestnávateľov.

Aby sa tento zoznam dostal, skúmali viac ako 170 000 zamestnancov vo viac ako 50 krajinách, ktorí pracujú pre nadnárodné spoločnosti a inštitúcie. Respondenti dostali otázku, či by odporučili svoju spoločnosť rodine alebo priateľom a či by ohodnotili svojho zamestnávateľa na základe kritérií, akými sú rozvoj talentov, možnosti práce na diaľku, výhody rodičovskej dovolenky, rozmanitosť, vyváženosť pracovného a súkromného života a hrdosť na produkt alebo službu spoločnosti. ponúka.

Účastníci mohli hodnotiť aj spoločnosti v rámci svojich odvetví a krajín.

Odpovede boli zakódované do bodovacieho systému a 700 spoločností s najvyšším skóre získalo miesto na konečnom zozname, ktorý sa nakoniec rozšíril do 43 krajín. Počet ocenených sa líšil v závislosti od počtu obyvateľov krajiny a kvalifikovaných spoločností.

Toto je 10 najlepších spoločností, pre ktoré môžete pracovať, a celý zoznam nájdete tu.

Samsung
Microsoft
Alphabet
Apple
Ferrari
IBM
Adobe
Veľkoobchod Costco
BMW Group
Cisco Systems

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy