Nový režim pre zamestnancov Google: Takto bude vyzerať ich pracovný týždeň

Zdroj: TASR/AP

Spoločnosť Google predstavila, ako bude po novom vyzerať pracovný týždeň jej zamestnancov. Narozdiel od spoločností Twitter či Facebook zamestnanci Google nebudú mať možnosť pracovať len z domu. Google sa rozhodol staviť na hybridný model. Zamestnanci známej spoločnosti sa tak majú vrátiť do kancelárií na minimálne tri dni v týždni.

Výkonný riaditeľ firmy Sundar Pichai očakáva, že z domu bude v rámci celého pracovného týždňa pracovať len pätina zamestnancov, zvyšok sa aspoň na tri dni v týždni vráti do kancelárií. Pôvodný plán spoločnosti však vyzeral inak. Ako informoval spravodajský portál BBC, trikrát do týždňa mali prísť do firmy všetci zamestnanci Google.

„Práca v kancelárii má svoje výhody. Zamestnanci môžu riešiť pracovné záležitosti napríklad aj v kaviarňach, pri loptových hrách alebo krikete. V súčasnej dobe sa do kancelárii vrátilo približne 60% zamestnancov," uviedol pre BBC Sundar Pichai.

Google začal otvárať svoje kancelárie už na začiatku apríla. Podrobnejšie informácie s novým režimom pracovného týždňa zaslal zamestnancom na e-mail výkonný riaditeľ firmy, ktorý patrí medzi podporovateľov práce v kancelárii. 

Počas prvej vlny pandémie COVID-19 v minulom roku bola spoločnosť Google jedna z prvých spoločností na svete, ktorá svojim zamestnancom ponúkla možnosť home office. Výhody tejto formy zamestnania však môžu zamestnanci využívať len do konca augusta tohto roka.

Veľa analytikov predpokladalo, že pre veľa firiem, a to najmä pre spoločnosti sídliace v americkom Silicon Valley, sa práca z domu stane postpandemickým štandardom. Google však takéto plány pre svojich zamestnancov nemá. V súčasnosti zamestnáva po celom svete zhruba 140-tisíc pracovníkov v takmer 170 mestách a 60 krajinách.

Viac o téme: Google Koronavírus Hybridný model
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: idnes; Foto:

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy