Košický U. S. Steel má nových pracovníkov: Pozrite sa, koho zamestnali

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Spoločnosť U. S. Steel Košice pokračuje v prijímaní ľudí z radov študentov. Dvadsať vybraných študentov Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) v pondelok podpísalo zmluvy o budúcej pracovnej zmluve so zástupcami hutníckej spoločnosti. TASR o tom informoval hovorca U. S. Steel Košice Ján Bača.

 Ako uviedol, boli medzi nimi aj študenti Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach (FMMR). Všetci budúci hutníci, strojári, ekonómovia, energetici či IT špecialisti v minulosti absolvovali firemný program celoročnej stáže v podniku. Pred niekoľkými mesiacmi podobné zmluvy s vedením U. S. Steel Košice podpísalo aj 42 žiakov Strednej odbornej školy Košice-Šaca a Strednej odbornej školy železničnej v Košiciach.

"Ste jedni z najlepších a práve preto sa vám dnes dostáva tejto príležitosti," povedal študentom prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso. "Teším sa, že v blízkej budúcnosti budem môcť sledovať váš rozkvet ako zamestnancov našej spoločnosti a vítam príležitosť, že vám môžeme ponúknuť dlhú a prosperujúcu kariéru. Verím, že prispejete k úspechu U. S. Steel Košice," doplnil.

Desať budúcich absolventov TUKE bude zastávať rôzne pozície vo výrobnej sfére v oblasti energetiky, dopravy, spoľahlivosti zariadení, ale tiež v prevádzkach studenej i teplej valcovne. Druhá desiatka nájde uplatnenie vo sfére obchodu a predaja, financií, výskumu a vývoja, a takisto v oblasti ľudských zdrojov či bezpečnosti práce a priemyselnej hygieny. Podmienkou získania zamestnania je však podľa Baču ešte úspešné ukončenie univerzitného štúdia.


Prečítajte si tiež: Hodnota stravných lístkov od júna porastie: Pozrite sa, o koľko sa zvýšia


"Je to pre nás všetkých skvelý deň. Je to niečo ako nový štart. Už to nebude len o knihách a nekonečnom štúdiu, ale budeme sa môcť zapojiť do skutočného života v skutočnej firme," povedal študent Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie TUKE Radoslav Petro.

"TUKE vždy bola a bude inštitúciou, ktorá sa usiluje dať študentom nielen vzdelanie, ale aj komplexný servis a pomôcť im dosiahnuť dobré zamestnanie, ktoré zodpovedá ako ich vzdelaniu, tak i predstavám. Som veľmi rád, že vám spoločnosť U. S. Steel Košice ponúkla možnosť získať skúsenosti z praxe, ale aj možnosť získať pracovné pozície. Dúfam, že takáto spolupráca bude pokračovať i naďalej," uviedol prorektor pre vzdelávanie TUKE Ervin Lumnitzer.

Viac o téme: Práca Zamestnanie U.s. steel
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, redakcia; Foto: thinkstockphotos.com
Staršie správy
Staršie správy