Môžu sa Liptáci tešiť? Príchod zvažuje strojárska a textilná firma!

Ilustračné fotoIlustračné foto

Desiatky nových pracovných miest by mali vzniknúť v Liptovskom Mikuláši vďaka zámeru spoločnosti InterTechnic, s. r. o., expandovať v tomto regióne. Mal by tu vyrásť nový výrobný závod na strojársku a textilnú výrobu.

Predstavitelia spoločnosti absolvovali stretnutie s primátorom mesta Liptovský Mikuláš Jánom Blcháčom, na ktorom ho informovali o svojich plánoch. "Táto investícia je momentálne ešte len v prípravnej fáze, v štádiu rokovaní. Z tohto dôvodu považujeme za predčasné prezentovať konkrétne čísla plánovaného rozšírenia," povedala pre TASR Katarína Machová zo spoločnosti InterTechnic.

Primátor Ján Blcháč už má k dispozícii presnejšie informácie. "Predstavitelia spoločnosti ma informovali, že v horizonte niekoľkých rokov chcú v meste investovať 6 miliónov eur a vytvoriť 120 nových pracovných miest. Radi im vyjdeme v ústrety pri hľadaní pozemku pre výstavbu podniku," uviedol primátor Liptovského Mikuláša.

InterTechnic, s. r. o., vznikla v roku 2010 v Liptovskom Mikuláši, v regióne so silnou strojárenskou tradíciou. Zaoberá sa trieskovým obrábaním kovov, brúsením, lisovaním, zváraním a montážou. Ide prevažne o malo- a strednosériovú výrobu komponentov, ako aj zákazkovú výrobu.
 

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy