Firmy si radili: Takto sa starajú o svojich zamestnancov

V piatok, 25. novembra, sa uskutočnili už druhé Raňajky s Kariérou. Na podujatí, ktoré organizuje pracovný portál Kariera.sk, sa aj tento raz hovorilo na aktuálne témy z trhu práce. Na piatkovom stretnutí sa účastníci podujatia dozvedeli viac o tom, ako pracovať s generáciou Y, aby si udržali mladé talenty a akým spôsobom sa spoločnosti pasujú so zisťovaním spokojnosti zamestnancov.

Aj druhé Raňajky s Kariérou otvoril bohatý catering. Popri raňjakovaní mohli hostia nadviazať nové kontakty, prípadne sa porozprávať so svojimi kolegami z branže.

Máte slabo motivovaných zamestnancov? Takto to vyriešili v Xella CEE

Po oficiálnom otvorení podujatia prevzal pódium Jan Pošmourný, HR Business Partner z Xella CEE, spoločnosti, ktorá je známa predovšetkým vďaka svojmu produktu – stavebnej tvárnici Ytong. Pošmourný v úvode stručne predstavil ich spoločnosť, následne prezradil, prečo sa rozhodli pre prieskum spokojnosti zamestnancov. Dôsledky finančnej krízy si vyžiadali rôzne opatrenia – napríklad aj stlačenie nákladov a prepustenie zamestnancov. A aj napriek tomu, že sa po čase firme začalo dariť, na nálade vo firme sa to neprejavilo. Preto chceli zistiť, čo spôsobuje najväčšie problémy a ako to vyriešiť. 

Pošmourný v rámci svojej prezentácie odprezentoval aj výsledky prieskumu. Hoci v niektorých oblastiach dopadli dobre, nebál sa ukázať, v ktorých zistili nedostatky a ako ich začali riešiť. Prítomným prezradil, čo všetko podnikli a podnikajú, aby vylepšili neuspokojivé skóre v konkrétnych oblastiach, ktoré vyplynulo z prieskumu. Po skončení prezentácie využili prítomní priestor na otázky a padalo množstvo doplňujúcich otázok k téme.

Jan Pošmourný, HR Business Partner z Xella CEE Galéria fotiek (9) Jan Pošmourný, HR Business Partner z Xella CEE Zdroj: Zemiar Ján

 

Práca s mladými talentami: Snažte sa im priblížiť

Ako druhý vystúpil v rámci programu Ivan Jurkovič, CEO pracovnej a personálnej spoločnosti P.J.Servis. Ten hovoril na tému práce s mladými talentami – generáciou Y. Vo svojej prezentácii predstavil ich spoločnosť - tá sa zameriava predovšetkým na sprostredkovanie brigád pre študentov. Porozprával aj o začiatkoch ich spoločnosti, priznal tiež, že sa často učili na vlastných chybách, no postupne zistili, ako sa priblížiť k ich cieľovej skupine – mladým ľuďom: študentom a absolventom. Prítomným prezradil, ako komunikujú so svojimi klientmi, aké formy využívajú a predstavil aj ich projekt Junglee. Nebál sa ukázať, ako sa ich projekt vyvíjal a pochválil sa, čo všetko sa im zatiaľ v rámci neho podarilo.

Jurkovič prítomným načrtol, čo je podľa neho kľúčom k úspechu pri práci s mladými talentami. Keďže je táto téma v súčasnosti veľmi aktuálna, aj po skončení tejto prezentácie sa rozpútala diskusia medzi prítomnými.

Ivan Jurkovič, CEO spoločnosti P.J.Servis Galéria fotiek (9) Ivan Jurkovič, CEO spoločnosti P.J.Servis Zdroj: Zemiar Ján

 

Súčasťou programu bola aj tombola. Každý z hostí si pri príchode vyžreboval číslo, s ktorým sa zaradil do súťaže o hodnotné ceny. Výhercovia druhej a tretej ceny si odniesli inšpiratívnu knihu „Malá zmena, veľký účinok“, ktorá ponúka šikovný návod, ako zmeniť firmu od základov. Cenou pre víťaza prvého miesta bol výherný poukaz v hodnote 490 eur, ktorý zahŕňal vybrané služby portálov Kariera.sk a Karierainfo.sk bezplatne. Šťastlivcom sa stal Tibor Turcsány zo spoločnosti Synergie.

Tibor Turcsány zo spoločnosti Synerie, víťaz výherného poukazu v hodnote 490 eur od pracovného portálu Kariéra Galéria fotiek (9) Tibor Turcsány zo spoločnosti Synerie, víťaz výherného poukazu v hodnote 490 eur od pracovného portálu Kariéra Zdroj: Zemiar Ján

 

Raňajky s Kariérou je podujatie pre HR komunituktoré organizuje pracovný portál Kariera.sk. Je určené personalistom, manažérom a riaditeľom slovenských spoločností a personálnych agentúr.  V rámci podujatia sa hovorí o nových a zaujímavých témach, ktoré návštevníkov poučia, obohatia či inšpirujú. 

Chcela by sa aj vaša spoločnosť zúčastniť tohto podujatia? Podrobné informácie o Raňajkách s Kariérou vám poskytneme tu.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 9
Viac o téme: Bratislava Raňajky Kariéra Event Firmy Podujatie Bratislave HR Kariérou Personalitstov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com
Staršie správy
Staršie správy