Kariérny expert odhaľuje: Najlepšie platené práce z domu v roku 2024

Ešte pred niekoľkými rokmi sa perspektíva získania najlepšie platenej pozície z pohodlia domova zdala ako nesplniteľný sen. Avšak vo svete po pandémii - a vo svete, ktorému vládnu technológie - je nájsť dobre platené pozície z domu ľahšie ako kedykoľvek predtým.

Michael Nazari, kariérny poradca a tvorca obsahu, hovorí, že existuje niekoľko pozícií, ktoré sú obzvlášť lukratívne, ak plánujete pracovať na diaľku - len musíte vedieť, čo hľadať. Delí sa s vami o štyri najlepšie pracovné miesta na diaľku, o ktoré sa môžete uchádzať v roku 2024, ak medzi vaše predsavzatia patrí zarábať v tomto roku viac.

Cloudový inžinier

IT profesionáli, ktorí chcú zarábať z domu, môžu nájsť úspech v práci cloudového inžiniera, hovorí Nazari. Cloudoví inžinieri sú odborníci na cloud computing, čo je oblasť, ktorá môže zahŕňať architektúru a návrh cloudu, správu infraštruktúry, údržbu a podporu. Na vstup do tejto oblasti budete s najväčšou pravdepodobnosťou potrebovať bakalársky titul v oblasti počítačového inžinierstva alebo v príbuznom odbore.

Kvalifikovaní odborníci však môžu ľahko získať prácu vďaka veľkému množstvu voľných pozícií, naznačuje Nazari v nedávnom videu na TikTok. "Všetko je teraz v cloude, takže je po tom veľký dopyt. Spoločnosť Amazon v súčasnosti ponúka nový výcvikový tábor pre túto oblasť," poznamenáva.

Dátový analytik

V dnešnej dobe sú dáta hnacím motorom takmer všetkého okolo nás - a práve preto je úloha dátového analytika taká lukratívna. Títo technickí odborníci zhromažďujú, organizujú a študujú súbory údajov, aby pomohli riešiť problémy spoločností a iných organizácií a zabezpečili, že budú pracovať s čo najucelenejšími, najucelenejšími a najaktuálnejšími dostupnými informáciami.

"Spoločnosti sú posadnuté údajmi," hovorí Nazari a dodáva, že po tejto pozícii bude vždy veľký dopyt.

Produktový manažér

"Okrem pravidelného dodávania nových funkcií a udržiavania pokoja medzi inžinierskym a dizajnérskym tímom, najlepší manažéri vytvárajú produkty so silnou používateľskou základňou, ktoré majú exponenciálny rast príjmov a možno dokonca narušujú odvetvie," napísala nedávno pre Harvard Business Review Julia Austinová, vedúca lektorka produktového manažmentu na Harvard Business School. 

Hoci Austinová uvádza, že riadenie vzťahov je hlavnou súčasťou tejto práce, Nazari hovorí, že mnohé spoločnosti ponúkajú túto úlohu na diaľku. "Produktových manažérov je obrovské množstvo - nemôže to robiť umelá inteligencia, takže všetky spoločnosti potrebujú produktových manažérov," hovorí.

Starostlivosť o zákazníka

V samostatnom príspevku na TikTok Nazari zdieľa štvrtú prácu z domu, ktorá vám podľa neho môže priniesť konkurencieschopný plat z domu. "Zákaznícki šampióni" - manažéri služieb zákazníkom, ktorí pomáhajú používateľom osvojiť si nové technológie - môžu podľa neho zarobiť až šesťmiestnu sumu. Kariérny expert však upozorňuje, že väčšina týchto pozícií si vyžaduje predchádzajúce pracovné skúsenosti v oblasti technickej zákazníckej podpory.

"Pomáhate zákazníkom používať ich softvér a poskytujete základnú zákaznícku podporu," vysvetľuje Nazari. "Pomáha, ak tieto aplikácie poznáte."

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED, bestlifeonline
 
Staršie správy
Staršie správy