Najnenávidenejší a najdlhší deň v týždni predsa nie je pondelok

Premýšľali ste niekedy nad tým, ktorý deň v týždni sa vám zdá najdlhší? Ktorý sa vlečie najpomalšie a nikdy nekončí? Ak sa nad tým pocitom zamyslíte, vaša odpoveď bude s najväčšou pravdepodobnosťou streda. V pondelok sme svieži a oddýchnutí, víkend máme stále v mysli a tá krásna spomienka nás drží pri živote počas celého prvého pracovného dňa. Stále sme plní energie a elánu, presne vieme, čo chceme cez týždeň stihnúť, plánovač je plný a hlava pripravená na produktivitu.


Táto produktivita naberá na obrátkach v utorok a po tom, čo vstúpime do druhého dňa pracovného týždňa so stopercentnou energiou a urobíme veľké množstvo práce, v stredu pociťujeme veľký pokles energie a je pre nás ťažké nájsť motiváciu prežiť zvyšok týždňa do víkendu. prečo je to tak? Streda je jednoducho deň, ktorý nie je ani v nebi, ani na zemi.

Vďaka tomu sa cítime depresívne a minúty a hodiny plynú donekonečna. Keď nemáme šťastnú minulú spomienku alebo krásny plán na vizualizáciu, čas sa bude zdať bežať oveľa pomalšie.

Pracovný týždeň je jednoduchší, keď sa rozseká
Tento jav by sa dal prirovnať k prvému školskému dňu po prázdninách. Nie je to prvý deň, ktorý spôsobuje stres a sklamanie. Prvý je vlastne najlepší, pretože vidíte priateľov, rozprávate si dobrodružstvá a máte plno nových plánov. Často ani to druhé, lebo potom si ešte zvykajú a profesori sa pozerajú cez prsty, lebo „je len druhý deň“. Preto sa veci na tretí deň zvážnia, úlohy a zadania sa hromadia a my už len čakáme na svetlo na konci tunela v podobe víkendu a ťažko to vidieť, keď sa nám do cesty priplietol aj štvrtok. . Preto niet divu, že väčšina ľudí, ktorí majú možnosť pracovať z domu, radšej ostane doma v stredu a nie, čo by sa mohlo zdať logickejšie, v piatok, píše razvodna.hr.

Najlepšie je, keď si môžem skrátiť pracovný týždeň. Nie je pre mňa ťažké prísť v piatok do práce, pretože viem, že víkend začína zajtra. Streda je tá, ktorá ma „trápi“ a naozaj cítim rozdiel, keď si pracovný týždeň skrátim prácou z domu v strede týždňa, taká streda mi ubehne oveľa rýchlejšie ako tá v práci, prezradila mladá ekonómka Andrea. nám. Je to podobné ako u tých, ktorí nemôžu pracovať z domu, ale majú právo na deň voľna cez týždeň, najčastejšie si vyberú stredu, ak majú možnosť. Vysoká úroveň produktivity a výkonu sa dá preukázateľne udržať celé dva dni. Preto by bol princíp 2:1:2:2 naozaj najlepší a viac by sme sa tešili na pracovný týždeň.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy