Trávite Veľkú noc osamote? Ako prežiť sviatky v pohode, aj keď ste v izolácii

Zdroj: Getty Images

Pre mnoho ľudí je tohtoročná Veľká noc výrazne odlišná. Sviatky v súčasnom náročnom období rodiny netrávia spolu, ako bolo zvykom. Izolácia, ktorá chráni najzraniteľnejšie skupiny, je dôležitá, avšak nie každý ju zvláda dobre. Ako prežiť tohotoročné sviatky, ak ich musíte tráviť v izolácii a osamote? Tieto rady vám môžu zniesť situáciu lepšie.

 

 

  1. Buďte aktívny
    To, že ste zatvorený vo svojom dome alebo byte neznamená, že nemôžete byť v spojení s vašimi najbližšími. Využite všetky dostupné technológie, ktoré máte po ruke a aspoň cez telefón alebo internet buďte s tými, ktorých máte najradšej. Nie, osobný kontakt technológie nikdy nenahradia, je však skvelé, že svoju rodinu môžete počuť, prípadne aj vidieť na obrazovke telefónu, tabletu alebo počítača.
  2. Oprášte kontakty na dávnych priateľov a známych
    Nemajú vaši blízki čas alebo ste s nimi práve dovorili, no vy by ste sa ešte radi porozprávali? Skúste vypátrať kontakty na vašich známych a priateľov z minulosti, s ktorými ste sa už dávno nevideli. Potešíte tým nielen seba, ale aj ich, ak sa po rokoch porozprávate a zistíte, ako sa majú. Ak pri hľadaní internet zlyhá, skúste cez známych alebo cez zlaté stránky.
  3. A čo takto dávne tradície?
    Ideálnym riešením na zamestnanie mysle je nájdenie si činnosti. Možno si poviete, že samých vás to nebaví, čo ak by ste však vyrobili niečo pekné pre vašich blízkych? Zdobené vajíčka môžete darovať rodine na pamiatku, pokúste sa vyrobiť veľkonočný veniec či inú dekoráciu. Alebo vyšívajte, štrikujte, začnite sa učiť činnosť, ktorú vôbec neovládate a vždy ste sa ju chceli naučiť. Zamestnajte sa čo najviac, aby vám čas osamote plynul rýchlejšie a dni, ktoré ste osamote, ubehli ako voda.
  4. Myslite na svojich blízkych
    Napríklad tým, že im upečiete vynikajúci veľkonočný koláč alebo pripravíte dobré jedlo, po ktoré si k vám môžu prísť. Určite ale nezabudnite aj na seba, uvarte alebo upečete si jedlo, ktoré ste už dlho nejedli a máte ho veľmi radi a je u vás typickým pokrmom na Veľkú noc.
  5. Urobte dobrý skutok
    Konanie dobra vám zlepší náladu a budete sa cítiť lepšie. Výhodou je, že dnes na to, aby ste niekomu pomohli, nemusíte vyjsť z domu. Na internete nájdete množstvo výzviev s prosbou o rúška, jedlo, oblečenie alebo inú pomoc tým, ktorí sú v núdzi. Oprášte šijací stroj a ušite veselé rúška, vytrieďte počas Veľkej noci nepotrebné oblečenie, zhromaždite jedlo, ktoré chcete niekomu darovať a oslovte vašich blízkych, aby vám ich pomohli doručiť na spávne miesto.
Viac o téme: Veľká noc Korona
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: prevention; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy