Budete terčom posmeškov: Týchto 12 vecí si do práce nikdy neoblečte, inak si o vás budú kolegovia šuškať

Zdroj: Getty Images

Do práce chodíme v prvom rade pracovať, rozvíjať sa, nadobúdať nové zručnosti a skúsenosti. To, ako do nej chodíme oblečení, nie je až tak dôležité, zároveň však nie zanedbateľné. Mali by sme vedieť, aký typ oblečenia sa do práce hodí a ktoré kúsky by sme mali nechať radšej doma. Sú však ľudia, ktorí si zamestnanie mýlia s rôznymi inými miestami a tým, ako chodia do práce oblečení, si akurát robia vo firme zlé meno. Pozrite sa, čo sa do práce naozaj nehodí.

 

 

  1. Čokoľvek priesvitné
    Priesvitné oblečenie sa do práce naozaj nehodí, vyslúžite si ním poznámky alebo pohľady, ktoré vám možno nebudú príjemné. Ak máte niečo priesvitné, dajte si pod to radšej ďalšiu vrstvu oblečenia.
  2. Tepláky na jogu či legíny
    Idete do práce, nejdete cvičiť. Možno sa v takom oblečení cítite príjemne a pohodlne, naozaj však nebudete pôsobiť reprezentatívne.
  3. Všetko, čo je príliš obtiahnuté alebo príliš voľné
    Časy raperov sú už dávno za nami, rozlúčte sa preto s oblečením, v ktorom ste sa strácali. To však platí aj pre ďalší extrém, malé a priúzke oblečenie. Odev by vám mal sedieť akurátne, aby ste sa v ňom cítili pohodlne. Nemal by zvýrazňovať vaše nedokonalosti, či pôsobiť, že ste ho zdedili po obéznej sesternici.
  4. Odhalené ramená
    Topy s odhalenými ramenami pôsobia žensky a nežne, do práce sa však naozaj nehodia. Ideálne sú na posedenie s priateľmi, tam ich využite.
  5. Tričká, ktoré odhaľujú váš chrbát alebo brucho/príliš krátke oblečenie
    Takýto top oblečenia je jednoducho nevkusný. Obzvlášť, ak nemáte úplne dokonalú postavu a vidieť to, čo by malo zostať pred očami kolegov zakryté.
  6. Viditeľná spodná bielizeň
    Nie, vaši kolegovia nie sú zvedaví na vaše boxerky či nohavičky. Ak chcete, aby si o vás začali šuškať a komentovať vašu spodnú bielizeň, vždy dbajte o to, aby zostala skrytá.
  7. Príliš veľa zvieracích vzorov
    Tak toto je silná šálka kávy. Príliš veľa zvieracích vzorov pôsobí lacno, dámy, ak nechcete získať nálepku lacnej, zvážte ich zaradenie do šatníka.
  8. Kroksy
    Nech sú akokoľvek pohodlné, hodia sa skôr na záhradu alebo na pláž. V práci na ne ani nepomyslite.
  9. Čokoľvek, čo by ste si vzali do telocvične
    Tepláky či športová súprava – tie radšej nechajte v taške do fitka.
  10. Čokoľvek, čo by ste si vzali do baru alebo na diskotéku
    Do baru alebo na diskotéku sa v obliekaní môžete odviazať, sami ale uznáte, že prísť v takom oblečení do práce by asi nepôsobilo dobre.
  11. Špinavé, smradľavé oblečenie
    Ak si chcete zadovážiť okamžité faux-pas, stačí, ak si na sebe oblečiete páchnuce či znečistené oblečenie. Nečudujte sa, ak budú od vás kolegovia bočiť.
  12. Tielko
    Páni, áno, rozumieme, chcete sa pochváliť vypracovanými ramenami. Ušetrite ale kolegov d tohto pohľadu. Do posilňovne ideál, ale do zamestnania sú pre vás tielka jednoducho tabu!

Viac o téme: Práca Oblečenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy