8 znamení, že vás kolegovia považujú za hlupáka: Nerobia toto náhodou v práci aj vám?

Máte pocit, že v práci zastávate „funkciu“ firemného hlupáka? Niekedy môže ísť len o nesprávny pocit či prehnanú domnienku, ale niekedy to môže byť naozaj tak. To, či ste v práci považovaný za hlupáka, sa však dá ľahko overiť. Toto je 8 jasných signálov, že si o vás v práci kolegovia nemyslia nič dobré.

 

 

 

 

  1. Čokoľvek poviete, sú proti vám
    Niektorí ľudia sa doslova vyžívajú v protirečení a hádkach, ak však neustále a od viacerých kolegov zažívate rovnaký prístup – že sú vo všetkom proti vám, je to zlý znak. Môže to byť tým, že vás považujú za ľahký cieľ, že ste pre nich niekto, na kom môžu ukázať svoju inteligenciu. Zbystrite pozornosť, ak je správanie vašich kolegov k vám drzé, kruté, alebo či v sebe dokonca nenesie prvky šikany.
  2. Sú k vám strohí a sarkastickí
    Dostávate od kolegov len úsečné odpovede, prípadne z nich cítiť poriadnu dávku sarkazmu? Takáto komunikácia naznačuje, ako vás vaši kolegovia vnímajú.
  3. Ich reč tela naznačuje nepríjemnosť
    Zažívate od kolegov úškrny, zazeranie či prevracanie očami, keď s vami komunikujú? Je veľmi pravdepodobné, že ste terčom výsmechu.
  4. Ignorujú vás
    Veľmi často sa to prejavuje tým, že nie ste súčasťou projektov, nepýtajú sa vás na váš názor, jednoducho vás prehliadajú a nevnímajú ako súčasť tímu.
  5. Smejú sa na vás
    Začnú sa vaši kolegovia smiať po tom, čo ste povedali, no išlo o vážnu či serióznu vec? Ste to najčastejšie vy, z koho si robia  posmešky a vtipy? Možno vaši kolegovia oceňujú váš zmysel pre humor, dajte si však pozor, či náhodou nejde o vysmievanie sa z vás.
  6. Tvária sa prekvapene, keď sa vám niečo podarí
    Pochválite sa úspechom a vaši kolegovia namiesto gratulácie len nechápavo krútia hlavou s prekvapeným výrazom tváre? Pravdepodobne asi tušíte, ako vnímajú vaše schopnosti.
  7. Nikdy vás nepožiadajú o pomoc
    Ak sa aj ponúknete, odmietnu s tým, že to zvládnu sami? Veľakrát ste navrhli, že niečo urobíte alebo dokončíte, no stretli ste sa so zamietavou odpoveďou? A to dokonca aj vtedy, ak horeli termíny a vaši kolegovia poriadne nič nestíhali? Ak túto situáciu dôverne poznáte, nie je to dobré znamenie. Vaši spolupracovníci si totiž pravdepodobne myslia, že aj keď sa zapojíte, nebude to mať žiaden, prípadne len malý prínos.
  8. Naznačujú, že prácu nezvládnete
    Prihlásite sa dobrovoľne na projekt či úlohu, no vidíte len posmešné úsmevy, prípadne neveriace pohľady? Počas práce na úlohe sa dokonca stretávate s častým dozorom a mentorstvom? Toto všetko sú signály, že vám vo firme neveria a myslia si, že prácu sám nezvládnete.

​Stretli ste sa s podobným prístupom aj vo vašej práci?

Viac o téme: Za V Kolegovia Šikana Hlupák Výsmech Hlúpy Posmešky Považujú Kolegov Od Práci Pracovisku Hlúpeho
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy