7 informácií, ktoré by ste pred kolegami spomenúť nemali: Toto si nechajte radšej pre seba

S vašimi kolegami trávite každý deň veľmi veľa hodín a preto sa často stiera hranica medzi vašimi pracovnými a osobnými životmi. Je fajn, ak máte s kolegami priateľské vzťahy, no aj keď s našimi dobre vychádzate, predsa len by ste nemali byť príliš osobný a zdôverovať sa úplne so všetkým. Ktorých sedem informácií od vás vaši kolegovia naozaj nepotrebujú počuť?

 

 

 

 

 

  1. Nešťastia vo vzťahoch
    Nepríjemný rozvod? Podvádzajúci priateľ? Rozchod, z ktorého sa neviete dostať? Samozrejme, tieto veci sú súčasťou našich životov, nehodia sa však úplne do zamestnania. Riešiť pred všetkými kolegami vaše súkromné záležitosti či problémy vo vzťahoch je nevhodné. Ak máte blízkeho kolegu, vyrozprávajte sa počas obedovej prestávky. Nevychrľte však na každého, koho stretnete v kuchynke, že vás podvádza partnerka a prišli ste na to.
  2. Problémy z predchádzajúcich zamestnaní
    Vynechajte historky o šéfovi, ktorý vás neznášal či ako vám váš neobľúbený kolega ukradol povýšenie. Takéto reči môžu na vás vhrnúť zlé svetlo, hoci vôbec nemusí byť vaša vina, že si vás nadriadený neobľúbil. Ak budete ohovárať kolegu, môžete zas vyznieť ako klebetník a závistlivec.
  3. Sexuálny život
    Hoci sa možno veľmi túžite podeliť s najnovšou historkou, odporúčame nechať si to radšej pre uši blízkych priateľov či váš denník. Ak by ste sa s takýmito pikantnosťami delili v práci s kolegami, nikdy neviete, kto ďalší vás môže počuť. Ľahko tak môžu vzniknúť klebety a vy tak stratíte svoju povesť.
  4. Politické názory
    Politika je veľmi špecifická téma, ktorá dokáže pohnevať nielen rodinných príslušníkov, ale veľmi ľahko aj kolegov. Nevyťahujte v práci svoje politické presvedčenie, počas pracovnej doby radšej zostaňte neutrálnym. Vyhnete sa množstvu nepríjemných rozhovorov a nekončiacich debát.
  5. Problémy s peniazmi
    Samozrejme, každý z nás má občas finančné problémy. Určite sa aj vám raz stalo, že ste mleli z posledného a netrpezlivo čakali na správu, že výplata už prišla. Ak však začnete kolegom rozprávať, že už si nemáte ani za čo nakúpiť potraviny a nedokážete zaplatiť účty, budete pôsobiť nezodpovedne. Na druhej strane, ak máte dlhodobo problémy s financiami, mali by ste s tým asi niečo robiť – poobzerajte sa po lepšie platenej práci.
  6. Náboženské presvedčenie
    Je úplne v poriadku, ak ste veriaci, každý si môže vyznávať čo len chce. Nie je však vhodné začať o tom rozprávať svojim kolegom, či nebodaj ich presviedčať či lanáriť. Takisto ako v prípade svojich politických názorov, nechajte si túto oblasť radšej pre seba.
  7. Zdravotné problémy
    Tým, že budete rozprávať o svojich zdravotných problémoch, môžete v práci získať súcit a možno dokonca aj niekoľko výhod. Je to však veľký risk, pretože ak budete označený za zamestnanca s nevýhodami či značnými obmedzeniami, môže sa to odraziť napríklad v tom, že povýšený bude váš kolega, ktorý ako zdravotne fit dokáže zvládnuť viac než vy.
     
Viac o téme: Pracovisko Práca Kolegovia Práci Pracovisku Kolegom Neprezrádzať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: wisebread.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy