3 znaky skvelého zamestnanca, ktorého by chcel každý zamestnávateľ: Ste to vy?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Za úspechom firmy nestojí len šťastie, veľmi ho ovplyvňuje aj tím šikovných a skvelých zamestnancov. Každý zamestnávateľ preto hľadá a vyberá tých najlepších. Ako ich však rozoznať a spoznať? Nie je to jednoduché, existuje však niekoľko náznakov, ktoré dokážu spoľahlivo odhaliť zamestnanca, ktorý má pre spoločnosť „cenu zlata“. Firmy, zistite, ktorých zamestnancov by ste si mali vážiť!

 

 

 

  1. Dokonalý zamestnanec je prirodzený mentor
    Znakom skvelého zamestnanca nie je len to, že odovzdáva dokonale vypracované úlohy, ktoré dostal. Ak má zamestnávateľ vo svojom tíme skutočný poklad, prejaví sa to tak, že tento zamestnanec pri vypracovávaní úloh pri spolupráci motivuje ostatných kolegov, vysvetľuje, učí a inšpiruje ich. Nerobí to však zámerne či nútene, vychádza to z jeho osobnosti. Perfektní zamestnanci majú v sebe niečo, čo ostatní kolegovia rešpektujú, vážia si a berú si takpovediac za svoj vzor.
  2. Perfektný zamestnanec viac počúva a menej hovorí
    Priemerní zamestnanci vidia porady ako príležitosť, aby mohli ohúriť svojho šéfa. Preto si pripravia celý zoznam úloh, na ktorých doposiaľ pracovali. Keď dostanú priestor, začnú veľa rozprávať a snažia sa na seba strhnúť celú pozornosť. Priemerný šéf na túto „taktiku“ skočí. Avšak nadriadený, ktorý uvedomuje, že čas je vzácny a netreba ho premárniť rozvláčnymi rečami, vie, že skvelého zamestnanca nie je vo firme počuť – práve naopak, je to ten, ktorý sedí na porade ticho. Perfektný zamestnanec totiž vie, že je dôležité zapojiť sa do diskusie len ak je to potrebné a dôležité. Buď prednesú svoj nápad a čakajú na reakciu, alebo jednoducho a logicky odmietnu zlú ideu. Úspešné spoločnosti totiž preferujú kvalitu nad kvantitou – a to platí aj v prípade prezentovania sa zamestnanca.
  3. Kvalitnému zamestnancovi naozaj záleží na firme
    Vo firmách nájdete množstvo zamestnancov, ktorí sa tvária, ako im záleží na ich firme a akí sú šťastní, že pracujú pre konkrétnu spoločnosť. Neváhajú zdieľať na svojich sociálnych sieťach každú – aj drobnosť zo svojej práce, len aby dokázali svoju lojalitu. To však z nich skvelých zamestnancov nerobí. Ak by totiž dostali lepšiu a zaujímavejšiu ponuku, neváhali by ju prijať. Skvelý zamestnanec sa však naozaj zaujíma o firmu, má silnú motiváciu a robí všetko preto, aby "jeho" spoločnosť ďalej rástla.

    Zamestnávatelia, máte vo firme takého zamestnanca? Oceňte ho!
Viac o téme: Najlepší Zamestnanec Skvelý Vážiť Zamestnanca Oceniť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy