Hovoríte si v práci tieto vety? Niečo by ste vo svojom živote mali zmeniť!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

V niektorých prípadoch sa stáva, že náš pracovný a osobný život nie sú v rovnováhe. Potom sa môžu v našej hlave objavovať niektoré z týchto myšlienok. Pri ktorých vetách by ste mali zbystriť pozornosť? Dajte si na ne pozor, môžu vám totiž naznačovať, že vo vašom pracovnom živote potrebujete zmenu!

 

 

 

 

Hovoríte si aj vy niektorú z týchto viet?

  1. Mám skvelú prácu, trápi ma však, že nemôžem tráviť s rodinou toľkou času, koľko by som chcel.
  2. Už si nechcem nosiť prácu domov, potrebujem už konečne víkend, kedy nebudem musieť pracovať.
  3. Nevidím zmysel v tom, čo robím.
  4. Na tejto práci ma už nič nebaví.

Váš súkromný a profesijný život fungujú síce samostatne, dokopy však tvoria vašu osobnosť. Ak ale venujete väčšinu svojej energie a času iba do jednej z týchto častí, riskujete, že tá druhá zostane ochudobnená. V súčasnej dobe sa väčšina ľudí zameriava na svoju kariéru. Trávime v práci množstvo času, obetujeme jej často aj kus z nášho voľna. Preto je mnoho ľudí nespokojných so svojím osobným životom – nemajú čas na známych, partnerov, svoju rodinu a často ani na samých seba, svoje záľuby a koníčky.

Je skvelé, ak máme prácu, ktorá nás baví a napĺňa. Ak nás však celých pohltí, náš osobný život utrpí. Začnú sa z neho totiž vytrácať skutočné hodnoty. Istý čas sa to dá vydržať, neskôr sa však môžeme začať cítiť nešťastní a nespokojní. A to dokonca aj vtedy, ak máme skvelú prácu, dobrý plat a sme úspešní v tom, čo robíme.


Prečítajte si tiež: Zvládnete túto 21-dňovú výzvu? Na jej konci budete šťastnejší, zdravší a úspešnejší!​


Našli ste sa aj vy v niektorých z uvedených viet? Je to jasný znak, že potrebujete zmenu. A je len na vás, ako bude tá zmena vyzerať. Nemusí to byť práve zmena práce, možno len postačí zmeniť svoj postoj. Naozaj musíte odchádzať každý deň o siedmej z práce? Neupravíte svoj denný režim tak, aby ste do práce prišli skôr a skôr z nej aj odišli? Voľný čas môžete venovať známym, partnerovi alebo samému sebe.

Skúste zaviesť väčšiu rovnováhu do svojho života. Výsledkom bude nárast spokojnosti, šťastia a naplnenia. Idete do toho?

 

Viac o téme: Pracovný Práca Zmena Život Rovnováha Nespokojnosť Zmeniť Work Vety Balance Práci Life
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: recruiter.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy