Čo môže naučiť personalistov seriál Hra o tróny? Neuveríte!

Zdroj: HBO

Sledujete aj vy celosvetovo známy a obľúbený seriál Game of Thrones – Hra o tróny? V tomto článku však nebudeme spomínať epické súboje, posteľové scény a zákerné intrigy, ktorými je tento seriál preslávený. Pozrieme sa, naopak, na to, ako si môžu z tohto seriálu samotné firmy či personalisti vziať riadnu dávku inšpirácie, keď chcú prijať nových ľudí. Neveríte, že je to možné? Čítajte a presvedčte sa!

 

 

  1. Odporúčania vám môžu priniesť geniálneho kanidáta
    Arya z rodu Starkovcov chce pomstiť všetkých, ktorí ju obrali o rodinu. S jej zúfalou túžbou po pomste jej pomáha Jaqen, záhadný muž, ktorého vražedné umenie sa Arya túži naučiť. Jaqen jej ponúkne možnosť pridať sa k jeho skupine a Arya nastupuje na tréning, ktorý z nej má spraviť členku družiny. Na začiatku svojej „stáže“ síce Arya nedodržuje stanovené pravidlá, postupne však začne na sebe pracovať a podarí sa jej úspešne zvládnuť celý tréning. Stáva sa tak právoplatnou členkou skupiny. Príklad Arye ukazuje, že odporúčania môžu priviesť do vašej firmy mladého, ambiciózneho človeka, ktorý sa tvrdou prácou môže stať skvelým zamestnancom.
    To potvrdil aj prieskum portálu LinkedIn. Ten zisťoval, ako si hľadajú prácu ľudia, ktorí nedávno zmenili džob. Prvou odpoveďou bolo, že boli odporučení niekým, koho poznajú.  Dokonca, až 87 % personalistov potvrdilo, že odporúčania sú najlepší spôsob, ako získať kvalifikovaných kandidátov.
    Čo môže naučiť personalistov Galéria fotiek (4) Zdroj: HBO

     
  2. Staňte sa silnou spoločnosťou so skvelým menom – pritiahne vám skvelých zamestnancov
    Nočná hliadka je elitné bratstvo, do ktorého sa Jon Snow veľmi túžil dostať. Nemožno sa mu však čudovať, Nočná hliadka má totiž skvelú povesť – je to prestížna skupina, ktorej úlohou je chrániť stenu Siedmich kráľovstiev. Snow sa ukáže ako skvelý „zamestnanec“ – je fantastický líder a má výborné organizačné schopnosti. Príklad Jona Snowa je geniálnym case study, ako môžu dobrá reputácia a silná značka zamestnávateľa pritiahnuť skvelých kandidátov.
    Čo môže naučiť personalistov Galéria fotiek (4) Zdroj: HBO

     
  3. Neudržíte si nových ľudí, pokiaľ toho budú mať „vyše hlavy“
    Hlavné mesto Siedmich kráľovstiev – Kráľovo prístavisko, má obrovské množstvo problémov. Nastolením poriadku bol poverený ako poručník kráľa – v našej reči výkonný riaditeľ,  Ned Stark. Bol však nepripravený a nevedel si poradiť s nevľúdnym prostredím. Nakoniec skončil bez hlavy. Neúspešní však boli ako jeho predchodca, tak aj jeho nástupca. Túto situáciu však môžeme vidieť v mnohých firmách. Prieskum portálu LinkdeIn ukázal, že až 64% zamestnancom sa chce udržať v rámci danej firmy. Spoločnosti by im to mali zabezpečiť neustálym vzdelávaním, koučingom a poskytnutím kariérneho rozvoja.
    Čo môže naučiť personalistov Galéria fotiek (4) Zdroj: HBO

     
  4. Peniaze a draky sú skvelé, dať však niekomu príležitosť je cesta k úspešnému náboru
    Daenerys – matka drakov, by mala byť uvedená do siene slávy všetkých personalistov. Dokázala totiž, aby ju nasledovali masy otrokov. Nemusela im ani sľúbiť peniaze, presvedčila ich tak, že hovorila ich jazykom, ponúkla im možnosť vybudovania kariéry a poskytla slobodu. Prístup Daenerys by mohol fungovať aj v reálnom živote. Neveríte? LinkedIn zisťoval u ľudí, ktorí nedávno zmenili prácu, čo ich prinútilo zmeniť džob. Až 45% z nich sa rozhodlo odísť z dôvodu nedostatočných príležitostí pre kariérny rozvoj, 34% opýtaných nebolo spokojných s platovým ohodnotením či benefitmi. 
    Čo môže naučiť personalistov Galéria fotiek (4) Zdroj: HBO

            Článok v pôvodnom znení si môžete prečítať tu.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Of Práca Hry O Game Tróny Personalisti Thrones
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: linkedIn; Text: es; Foto: hbo.com
 
Staršie správy
Staršie správy