9 vecí, ktoré úspešní ľudia nikdy nerobia: Spoznávate sa v nich?

Zdroj: thinkstockphotos.com

Aké je tajomstvo úspešných ľudí? Je v ich správaní niečo iné ako u „priemerných“ ľudí? Zistite, akých je deväť najčastejších znakov ľudí, ktorí si potykali s úspechom. Nájdete sa v niektorom z nich?

 

 

 

 

 

  1. Nedovolia minulosti, aby ovplyvnila ich budúcnosť
    Nezáleží na tom, či sa nám v minulosti niečo nepodarilo. Každý občas zažije zlyhanie, to je normálne. Úspešní ľudia však vedia, že pre neúspechy sa nie je nutné trápiť, treba sa z nich poučiť. Ak niečo nevyjde podľa vašich predstáv, zistite, kde sa stala chyba a pristupujte k tejto skúsenosti ako k cennej lekcii, ktorú môžete využiť v budúcnosti.
  2. Neohovárajú
    Zamysleli ste sa niekedy, že ľudia, ktorí pred vami ohovárajú vašich kolegov, môžu šíriť nepekné veci aj o vás? Ohovárači nemajú rešpekt pred žiadnym človekom, preto sa radšej vyvarujte takýchto konverzácií: jednoducho sa ospravedlňte a odíďte. Úspešní ľudia vedia, že ak majú s niekým problém, vyrieši to otvorený rozhovor o svojich pocitoch a myšlienkach.
  3. Nehovoria „áno“, keď v skutočnosti myslia „nie“
    Odmietnuť vašich kolegov, zákazníkov či priateľov je skutočne ťažké. Väčšina ľudí pochopí, keď im dáte rozumný dôvod vášho odmietnutia. A čo tí, ktorí to nepochopia? Nuž, asi nestojí za to trápiť sa pre to, čo si myslia.
    Vedieť povedať „nie“ je vlastnosť silných ľudí. Vedia totiž, že ak potrebujú dokončiť niektoré úlohy a dosiahnuť to, čo chcú, musia niekedy povedať nie.
  4. Neskáču ľuďom do reči
    Ak niekomu skočíme do reči, dávame mu tým najavo, že nás vlastne nezaujíma, čo hovorí. Chcete zlepšiť vaše vzťahy v práci? Chcete lepšie osobné vzťahy? Naučte sa počúvať, ale naozaj počúvať, čo ľudia hovoria. Úspešní ľudia vyjadrujú svoje názory, ale zároveň sa radi naučia niečo nové – počúvaním názorov druhých.
  5. Nikdy nemeškajú (ak nemajú naozaj vážny dôvod)
    Úspešní ľudia si vážia čas tých, s ktorými sa dohodli na stretnutí. A chcú im to dokázať tým, že prídu načas. Ak si však myslíte, že meškať je normálne, pretože všetci žijeme v nenormálnom strese a aj keď sa ponáhľame, nestíhame, nie je to celkom tak. Úspešní ľudia začínajú svoj deň o niečo skôr ako ostatní. Dokonca prídu na stretnutie ako prví a čas, ktorý im zostáva, využijú na vybavenie ďalších povinností. Necítia sa tak v strese a stíhajú toho oveľa viac.
  6. Nepoznajú nenávisť
    Viete, čo o nenávisti povedal Nelson Mandela? „Nenávidieť je ako piť jed a dúfať, že tak zabijete vašich nepriateľov.“
    Úspešní ľudia vytláčajú zo svojho života nenávisť, žiarlivosť, zatrpknutosť – akékoľvek negatívne emócie. Svoju energiu nevenujú tomu, čo robia ostatní, ale tomu, čo môžu oni sami urobiť a dokázať.
  7. Vedia si zorganizovať svoj čas
    Každý z nás pozná niekoho, kto vyzerá, že robí oveľa viac, než ostatní. Aj vy sa pýtate, ako to zvláda? Myslíte si, že takýto človek nemôže mať žiadny osobný život, však?
    Pravdou ale je, že má skvelý život. Úspešní ľudia si totiž uvedomujú, čo je pre nich dôležité a idú si za tým. Každý z nás má k dispozícii rovnaké množstvo času, rozdiel je len v tom, ako k nemu pristupujeme. Úspešní ľudia to robia jednoducho: využívajú čas vo svoj prospech.
  8. Sú sami sebou
    Ľudia, ktorí niečo dosiahli, vedia, že sa netreba báť byť sám sebou. Môžeme mať pekné oblečenie, dobré auto, niekoľko titulov pred či za menom – to však nie je to, prečo nás ľudia majú radi. Obľúbia si nás pre našu povahu, názory, správanie – a preto by sme sa nemali báť prejaviť samých seba. Vyskúšajte to!
  9. Vedia prekonať svoj strach
    Každý z nás má, prirodzene, strach. Máme obavy z toho, čo sa môže stať, či naše rozhodnutie nebude mať nepríjemné následky, bojíme sa vecí, ktoré nevieme zmeniť... Nesmieme však strachu dovoliť, aby nás paralyzoval, nedovolil nám pohnúť sa ďalej. Chcete zmeniť prácu? Naberte odvahu urobiť prvý krok. Chcete si založiť vlastný biznis? Naberte odvahu začať. Aj úspešní ľudia majú strach. Viac sa však desia toho, že keď sa pozrú spätne na svoj život, vyslovia vetu: „Keby som sa vtedy nebál...“
Viac o téme: Ľudia Znak Úspech Motivácia Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy