VIDEO Nájdite si prácu, ktorú budete milovať: Tu je návod!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Netrápte sa tým, že vašu prácu nemáte radi, hlavné je, že máte v životopise ďalšiu položku a tým pádom aj ďalšiu skúsenosť. Aj takto zvláštne uvažujú niektorí ľudia. Naozaj je to však riešením? Pracovať takto ďalších 20, 30 alebo 40 rokov? Vstávať každé ráno s tým, že nás nebaví práca, ktorú robíme, ale aspoň že nejakú máme? Prečo by to nemohlo byť inak? Prečo by sme nemohli mať prácu, ktorá by nás napĺňala?

Možno už ani neveríte, že je možné, aby mal človek prácu, do ktorej sa každý deň teší. Že by si mohol zarábať činnosťou, ktorá ho baví. Áno, ľudí, ktoré majú takéto šťastie, nie je veľa. Možno sa im jednoducho zadarilo v kariére a možno museli nabrať veľa odvahy, aby získali prácu, po akej túžili. Spoliehate sa aj vy iba na šťastie? Možno čakáte zbytočne a uteká vám drahocenný čas. Skúste radšej zabojovať o vysnívaný džob! 

Nemáte radi svoju prácu? Nie ste sami

Že neznášate pondelky a netrpezlivo odrátavate dni do piatku? Že jedinou svetlou chvíľou vášho pracovného dňa je obed a odchod z práce? Že chodíte každý deň do práce a pýtate sa, aký je zmysel toho, čo robíte?  Takéto pocity nemáte len vy - takto sa v práci cíti veľmi veľa ľudí.

Scott Dinsmore je spisovateľ a cestovateľ, ktorý pred ôsmimi rokmi zistil, že už má dosť chodenia do práce, v ktorej nie je šťastný a z ktorej nemá pocit naplnenia. Preto sa rozhodol pre radikálnu zmenu. Dal výpoveď a stal sa na chvíľu "výskumníkom". Čítal, sledoval a rozprával sa s ľuďmi, čo ich inšpiruje v ich práci a prečo sa do nej každé ráno tešia. On sám chcel totiž niečo také zažiť.

Počas tohto skúmania prišiel na niekoľko zaujímavých zistení, ktoré môžu pomôcť aj vám, ak chcete vo svojom kariérnom živote nájsť nový smer. Spoznajte jeho príbeh a inšpirujte sa.

Viac o téme: Práca Šťastie Úspech Motivácia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com, Zdroj: tedx

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy