Sebarealizácia

Práca bola v minulosti chápaná ako povinnosť. V súčasnosti okrem toho, že slúži k získaniu financií, ktoré nám uľahčujú život, ponúka nám aj priestor k nadväzovaniu nových kontaktov a k sebarealizácii.

Aj vy často skloňujete slovo sebarealizácia? Väčšina z nás sníva o sebarealizácii. Tak ako v práci, tak aj v osobnom živote. Hľadáme príležitosti, kde by sme mohli realizovať svoje sny, predstavy, nápady a následne prežívať úspechy, ktoré nám pomáhajú ďalej sa rozvíjať. Tieto naše priania sa často nezhodujú so skutočnosťou.

Sebarealizácia v práci má podľa štatistík skôr klesajúcu tendenciu. Takmer tri štvrtiny zamestnaných ľudí (72 percent žien, 71 percent mužov) sklamane priznávajú, že sa vo svojej práci nemôžu realizovať tak, ako by si skutočne želali. Pocit sebarealizácie si najviac užívajú nezávislí podnikatelia a umelci ( 41% ), menej zamestnanci firiem ( 30% ) a najmenej robotníci ( 20% ).

A čo vy? Ste spokojný so svojou prácou? Ponúka vám dostatočný priestor k sebarealizácii? Ak je tomu tak, blahoželáme. Ak nie, potom je možný vhodný čas prehodnotiť svoje pôsobenie vo firme a vydať sa ma cestu realizácie svojich predstáv.

Viac o téme: Karierny rast
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy