Pracovitosť vám prinesie úspech

karierny rastkarierny rast

Najviac čo sa cení, je pracovistosť.

Jedno normandské príslovie hovorí, že ak uspejete iba raz, môže to byť náhoda. Pokiaľ uspejete dvakrát, môže to byť šťastie. Pokiaľ uspejete trikrát, tak vďaka usilovnosti a pracovitosti.

So slovom pracovitosť sa často môžete stretnúť aj v mnohým pracovných ponukách. Je to jedna z dôležitých požadovaných vlastností uchádzača o zamestnanie. Ten, kto dáva najavo, že ho práca baví a pristupuje k nej rozhodne, vzbudzuje pozitívny dojem a pocit, že je možné zveriť mu aj dôležité úlohy. Pracovitý človek má väčšie šance na úspech.
Majte na mysli, že skutočná pracovitosť prináša tie najlepšie výsledky a je nevyhnutným predpokladom pre profesijný úspech.

Ak človeka práca baví, má o ňu záujem a prináša mu pocit radosti a spokojnosti, podáva v práci väčší výkon. Pri práci sa človek stretáva aj s nie veľmi príjemnými situáciami. Vtedy je veľmi dôležité nájsť si vhodnú motiváciu na zvládnutie takýchto situácii.
Ten, kto vidí svet pozitívne a tak aj pristupuje k svojej práci, je schopný pracovať dlhšie a efektívnejšie. Vyhne sa tak pochybnostiam o tom, či svoj čas investoval správne, alebo aby dokonca ľutoval, že ho nevenoval niečomu inému.
Ak sa budete dívať na prácu z tohto hľadiska, bude vás tešiť a aj nepríjemné úlohy zvládnete rýchlejšie.

Viac o téme: Karierny rast Kariera 2010
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy