Ohŕňate nos nad tvrdou prácou? 7 životných lekcií, ktoré vás naučí povolanie upratovačky

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Väčšina vysokoškolákov si nájde popri škole brigádu. Keď potrebujú peniaze, pracujú ako čašníci, v supermarkete alebo doučujú. Natalie si však vybrala niečo menej konvenčné. V druhom ročníku na univerzite prijala miesto upratovačky. Nezarábala veľa a nebolo to príliš štýlové zamestnanie, no tvrdí, že to bola jej najlepšia životná skúsenosť. Ako upratovačka sa totiž naučila niekoľko neoceniteľných životných lekcií.

7 životných lekcií, ktoré vás naučí práca upratovačky:

  1. Ľudia sú egocentrickí
    Ľudia nepremýšľajú o svojich skutkoch, ani o tom, ako ovplyvňujú ostatných. Napríklad, keď prídu na toaletu, vybavia si čo potrebujú a neuvažujú nad tým, že keď urobia zbytočný neporiadok, niekto to bude musieť po nich upratať. Rovnako to funguje v živote, preto sa zbytočne nerozčuľujte.
  2. Aj keď je niekto vašim šéfom, neznamená to, že si ním byť zaslúži
    Nestavajte svojho šéfa na piedestál. Hoci získal vyššiu pozíciu, neznamená to, že je profesionál , zaslúži si ju a hlavne vie čo robí. Nenechajte sa preto demoralizovať.
  3. Ľudia sú draví a postúpiť chcú za každú cenu
    Konkurencia je v každom odvetví, dokonca aj upratovačky sú súťaživé. Tí, ktorí sa dostanú na vrchol to svojim bývalým kolegom podľa Natalie zvyknú poriadne osladiť, preto sa nenechajte zastrašiť a využite svoj potenciál.
  4. Nikdy sa za prácu nehanbite
    Na začiatku sa vysokoškoláčka za prácu upratovačky hanbila, no po čase pochopila, že ak človek dokáže tvrdo pracovať, nie je to trápne ale obdivuhodné. Miesto, na ktorom momentálne pracujete, nemusí byť vaším vysnívaním, no posunie vás ďalej.
  5. Peniaze majú inú hodnotu, keď pre ne musíte tvrdo pracovať
    Ak peniaze dostávate od rodičov, zrejme vám až tak nezáleží na tom, ako ich miniete. Keď ich získavate hodinami umývania záchodov, nadobudnú novú hodnotu.
  6. Nezáleží na tom, akú úlohu dostanete, dajte do toho všetko
    Pracujte najlepšie ako viete aj napriek tomu, že vás pravdepodobne nikto nepochváli ani neocení, pretože dobrá pracovná morálka vás môže dostať ďaleko.
  7. Spoločný problém utuží priateľstvo
    Natalie sa v novej práci s nikým nepoznala, no vďaka tomu, že mala porozumenie pre kolegyňu vo chvíli, keď to potrebovala, si našla jednu zo svojich najlepších súčasných priateliek. Ak neviete v kolektíve zapadnúť, skúste mať oči otvorené a pomôcť keď bude treba.
Viac o téme: Práca Upratovačka Lekcia Životná
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy