Myslíte si, že ste kreatívny? Tu je 10 povolaní pre ľudí s umeleckou povahou

Zdroj: thinkstockphotos.com

Umelecké osobnosti často trpia, ak musia viesť monotónny život, ktorý neponúka žiaden priestor na kreatívne myslenie. Našťastie pre všetky tieto nápadité duše, existuje veľa povolaní, či už viac alebo menej tradičných, ktoré umožňujú využívať kreatívne myslenie a zároveň budovať zaujímavú kariéru. Ak vás pri pomyslení na šedé, jednotvárne kancelárske priestory strasie, prejavte svoju kreatívnu osobnosť a zvážte, či jedna z týchto kreatívnych kariér z tohto zoznamu nevychovala práve vám.

 

  1. Kaderník
    Ak ste človek, ktorý má talent na farbenie a strihanie vlasov, a celkový zmysel pre štýl a detail, táto profesia je pre vás. Radosť, ktorá vám bude odmenou za zmenu vzhľadu vašich klientov k lepšiemu, vám bude odmenou za hodiny strávené na nohách počas dňa.
  2. Hudobný producent
    Táto práca si vyžaduje, aby ste mali hudobný sluch a nos na mladé talenty. Ako hudobný producent musíte byť kráľom „networkingu“ a zároveň musíte mať technický priestor na mixovanie a produkovanie skladieb, ktoré oslovia váš cieľový trh.
  3. Grafický dizajnér
    Táto umelecká práca sa najlepšie hodí pre kreatívnych introvertov. Vďaka schopnosti navrhovať a vyrábať grafiku a obrázky pre akékoľvek odvetvie môžete skutočne uspieť- Grafickí dizajnéri sú žiadaní viac ako kedykoľvek predtým, hlavne v časoch, keď sa mnoho firiem presúva do online sveta.
  4. Interiérový dizajnér
    Viete pracovať s textilom a textúrami? Práca interiérového dizajnéra vám umožní využiť svoje kreatívne myslenie a vytvárať domovy snov pre vašich klientov. S klientmi sa budete musieť poradiť, zistiť, aká je ich predstava, aký štýl je im vlastný a prerobiť ich na majstrovské dielo, ktoré si zamilujú.
  5. Fotograf
    Ak máte pokojný temperament, cit pre fotografiu, a dokážete komunikovať s ľuďmi, môže to byť táto kariéra pre vás. Mnoho fotografov sa rozhodlo robiť na „voľnej nohe“, pretože si môžu tak môžu tvoriť svoj vlastný časový harmonogram a rozvíjať individuálny štýl.
  6. Učiteľ
    Učiteľstvo je ďalšou možnosťou pre kreatívnych jedincov, najmä pre tých, ktorí učia hudbu, umenie alebo herectvo. Učitelia v iných oblastiach však môžu tiež rozvíjať svoje umelecké stránky tvorivými metódami výučby a nachádzaním inovatívnych spôsobov, ako pomôcť študentom pochopiť učivo, udržať si vedomosti a aplikovať ich na skutočný život.
  7. Kuchár
    Ak sa radi kreatívne vyžívate v kuchyni, správnym využívaním rôznych ingrediencií a korenín, môžete si tým aj celkom dobre zarobiť – ak sa časom zamestnáte v špičkovej reštaurácii. Ako šéfkuchár si môžete nielen vytvárať chutné menu pre zákazníkov, ale prostredníctvom kreatívnej prezentácie môžete vytvárať pôsobivé pokrmy.
  8. Kvetinár
    Starať sa o rastliny je pre väčšinu ľudí pomerne náročné, nehovoriac o snahe vytvoriť peknú kyticu kvetov. Na toto povolanie je potrebná znalosť kvetov, ktoré sú v sezóne a ich schopnosti prežiť v rôznych prostrediach. Koniec koncov, naaranžovať kvety tak aby potešili nevestu alebo milenku je skutočne tvorivá práca.
  9. Makeup artist
    Vizážisti majú možnosť zvýrazniť črty kohokoľvek a pomôcť mu vyzerať čo najlepšie. Aj keď mnohí veria, že hranie s make-upom po celý deň je ľahké, potrebujete zručnosti a talent, aby ste mohli pracovať s rôznymi typmi tvári, textúrami pleti a prvkami. Mnoho umelcov sa podieľa aj na divadelných a filmových projektoch, pri ktorých úplne premieňajú hercov na iných ľudí.
  10. Záhradník
    Milujete pobyt na čerstvom vzduchu a máte vášeň pre pekné záhrady? Ak áno, byť záhradníkom môže byť ideálne pre váš typ osobnosti. Nemusíte tiež okrášľovať iba zanedbané záhrady rodinných domov, mohli by ste byť zapojení do mnohých projektov, vrátane parkov, letísk alebo verejných budov, ako sú múzeá.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Práca Kariéra Povolanie Kreatívnosť
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, Careerguide.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy