Štvrtá kariérna streda radila násťročným a ich rodičom

Vo veľmi teplom počasí na preplnenej bratislavskej Magio Pláži pokračoval letný kariérny projekt Kariéra.sk na Pláži v poradí už štvrtou „kariérnou stredou“.

Opäť, ako každú stredu od 15:00 h., Josephine M. Swift poskytovala bezplatné poradenstvo a osobné konzultácie v oblasti personalistiky a kariéry.

 

 

 

O hodinu neskôr uviedla prednášku Táni Rosovej, ktorá bola určená pre násťročných a ich rodičov „Ako si správne vybrať strednú školu“.

Štvrtá kariérna streda radila Galéria fotiek (7)
  
Štvrtá kariérna streda radila Galéria fotiek (7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súčasťou kariérnej stredy bola aj moderovaná diskusia partnera projektu, Štátneho inštitútu odborného vzdelávania. Svojimi aktivitami, zameranými na duálne vzdelávanie chce pomôcť mladým ľuďom nájsť svoje kariérne uplatnenie na Slovensku. Ich letná kampaň #MojaPracaMaZmysel postupne na svojich stránkach a sociálnych sieťach predstavuje 8 úspešných ľudí, ktorí skončili strednú odbornú školu a cez ich príbehy predstavuje 8 profesií, ktoré sú v súčasnosti na Slovensku doslova ohrozené a doslova nedostatkové na trhu práce.

Na štvrtej kariérnej strede bola predstavená profesia ŽELEZNIČIAR cez osobný a kariérny príbeh Katky Lancúchovej, ktorá už takmer 20 rokov pracuje pre Železnice SR a prešla si mnohými pozíciami. Na železniciach začínala svoju kariéru doslova „od nuly“ a v súčasnosti pôsobí na Generálnom riaditeľstve ŽSR. Je príkladom toho, že kariéra sa dá vybudovať aj bez nutnosti mať diplom z vysokej školy.

Štvrtá kariérna streda radila Galéria fotiek (7)

 

Veľmi zaujímavé bolo vystúpenie Mária Oleša a Ivana Bednára zo Železníc Slovenskej republiky, ktorí boli zorientovaní v téme duálneho vzdelávania, vedeli reagovať na akékoľvek podnety zo strany ľudí a mali prehľad a vedomosti čo sa týka štúdia ale následne aj uplatnenia absolventov škôl v odbore železničiar.    

Štvrtá kariérna streda radila Galéria fotiek (7)

 

A o čom bude ďalšia, už piata „kariérna streda“ 16.8.?

Od 15:00 začínajú osobné konzultácie a poradenstvo Josephine M. Swift.
Od 16:30 začína prednáška: „Čo ÁNO a čo NIE na pracovnom pohovore
Od 17:00 predstavíme ďalšiu ohrozenú profesiu na Slovensku – „KUCHÁR“ cez osobný a kariérny príbeh Braňa Križana, v súčasnosti šéfkuchára hotela Matyšák v Bratislave.

Štvrtá kariérna streda radila Galéria fotiek (7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Magio Pláži nájdete v stredu aj team JUNGLEE, ktorý poskytuje osobné poradenstvo a pomoc pri zorientovaní sa v džungli brigád, nielen pre študentov.    

Štvrtá kariérna streda radila Galéria fotiek (7)

Kariérna streda 16. 8. začína na Magio Pláži od 15:00 h.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 7
Viac o téme: Na Kariéra Pohovor Tréning Tréner Pláži Komunikačný Konzultant
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Magio pláž; Kariera.sk; Foto: Magio pláž
Staršie správy
Staršie správy