Kedy? Ako? Mali by sme sa pýtať na plat na pracovnom pohovore?

Toto je jedna z najdôležitejších otázok, týkajúcich sa pracovného pohovoru. Kedy je ten správny čas hovoriť o plate alebo ak sa ma opýtajú na plat, ako by som mal reagovať?

Ani jedna strana nechce na pohovore strácať čas, ak sú ich očakávania, týkajúce sa výšky platu, príliš ďaleko od ich možností alebo predstáv. Ale rozprávať sa o výške platu príliš skoro môže zničiť vaše šance získať pracovnú ponuku skôr, ako budete mať príležitosť predať svoje hodnoty danej spoločnosti.

Úplne najsprávnejší čas, kedy hovoriť o plate je vtedy, keď už viete, že vás chcú zamestnať a vy viete, že chcete pre nich pracovať. To je zvyčajne až po 2. osobnom rozhovore, keď ste vynikajúco obhájili svoj odborne napísaný životopis a spoločnosti ste dokázali, aké hodnoty jej môžete svojimi skúsenosťami priniesť. Vtedy je otázka platu správne načasovaná.


Čo keď sa ma oni opýtajú na moje požiadavky na plat?

Ak sa vás na pracovnom pohovore opýtajú na plat hneď na prvom stretnutí, skúste otázku otočiť a opýtať sa ich, aké je platové rozmedzie pre pozíciu, o ktorú máte záujem a na ktorú ste boli pozvaní na pohovor.
Budete prekvapení, ako veľa informácií môžete týmto postupom od spoločnosti získať.

Existuje veľa spôsobov ako odpovedať na otázku bez toho, aby ste hovorili o konkrétnych číslach
a správne použili vhodné a zdvorilé slová a získali si tak rešpekt danej spoločnosti.

  • Som si istý, že sa môžeme dohodnúť na ohodnotení, ktoré bude na základe mojich hodnôt a skúseností vyhovujúce pre obe strany.
  • Chcel by som byť spravodlivo ohodnotený za skúsenosti a hodnoty, ktoré prinesiem do vašej spoločnosti.
  • Až kým nebudem mať viac informácií o rozsahu a dôležitosti úloh na tejto pozícii, informácie o ďalších kompenzáciách a výhodách, nerád by som hovoril o konkrétnych číslach.
  • Peniaze sú pre mňa dôležité, ale nie sú jediným rozhodujúcim faktorom; ak by vám to nevadilo, môžeme túto otázku znova prehodnotiť po tom, ako získate viac informácií o mne, o mojich skúsenostiach, hodnotách pre vašu spoločnosť.
  • Očakávam, že ponúkaný plat  je v súlade so zodpovednosťou na danej pozícii ako aj v súlade s kvalitou mojich ponúkaných skúsenosti.

Bol tento článok pre vás užitočný?
Nezabudnite, buďte pripravený na pracovný pohovor vrátane otázky týkajúcej sa platového očakávania!
 

Viac o téme: Pracovný Na Pláž Magio Pohovor Plat Kariera.sk Pláži
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Magio pláž; Kariera.sk; Foto: Magio pláž
 
Staršie správy
Staršie správy