Super triky od rodičov, ktoré vás pobavia: Toto vymysleli, aby zvládli home office aj starostlivosť o deti

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: Getty Images

Mnoho rodičov už veľmi dlho pracuje z domu. Okrem toho sa popri práci tiež musia starať o svoje deti, ktorých školy či škôlky sú z dôvodu pandémie zatvorené. Ako zvládnuť túto náročnú situáciu, aby sa mohli venovať pracovným povinnostiam a dokonale zabavili svoje deti? Rodičia sa na internete podelili s najlepšími trikmi, ktoré vymysleli na svoje deti, aby ich aspoň na chvíľu "zamestnali" a oni sa tak mohli venovať práci. Že takéto triky hľadáte aj vy? Inšpirujte sa v našom článku.

Zadajte vašim deťom projekt

Je to skvelý spôsob, ako sa deti môžu niečo nové naučiť, budú "zamestnané" a vy sa môžete venovať svojim povinnostiam. Napríklad ich poverte vymyslením zaujímavej stavbu z lega. Stanovte im aj čas: majú na to celý pracovný deň a na jeho konci vám svoj výtvor budú musieť odprezentovať.

Ak potrebujete, aby boli deti ticho

Istý otec prišiel so skvelým nápadom: svoje deti presvedčil, že za mesiac môžu vysloviť iba 10 000 slov. Ak si slová minú skôr, nebudú môcť rozprávať, a to až dovtedy, kým nenastane ďalší mesiac. Deti tejto milej lži uverili a ak ich chcel otec upozorniť na to, že rozprávajú príliš veľa, stačilo povedať: "Pozor, už si si minul 9 000 slov, do konca mesiaca ti ich nezostáva veľa."

Pozor na internet

Je jednoduché dať deťom do ruky mobil, tablet alebo ich posadiť pred počítač, môže sa však stať, že si na to deti privyknú a budú si čas na internete viac a viac vyžadovať. Ak tomu chcete zabrániť, skúste to ako jedna mama, ktorá svoje deti presvedčila, že internet vlastní jedna teta, ktorá ho zapína iba na pár hodín denne (a zhodou okolností práve vtedy, keď to vyvhovuje vám).

Ak máte dohodnutú on-line poradu so šéfom

Čaká vás dôležitá videoporada a neviete, ako počas nej zamestnať deti, aby vás nerušili? Počas on-line meetingu potreujete pokoj a ticho, to však občas s deťmi býva problém. Našťastie sa však niekorí rodičia podelili o super trik, ktorý vám pomôže vyriešiť túto situáciu. Svoje deti poverili úlohou, ktorú ich deti zbožňujú - napríklad nacvičenie divadielka. Dajte vašim deťom hodinu, počas ktorej budete mať hovor, na to, aby si nacvičili krátku divadelnú scénku. Dohodnite sa, že hneď ako vyjdete z pracovne, musia byť nachystané kulisy a začne sa predstavenie.

Super triky od rodičov, Galéria fotiek (2) Zdroj: Getty Images

Pošlite deti hľadať hračku

Ak chcete získať aspoň pár minút pre seba, počas ktorých si môžete vydýchnuť, inšpirujte sa týmto šikovným trikom. Unavená pracujúca mama si po celom hektickom dni chcela v pokoji vypiť kávu. Aby deti na chvíľu zamestnala, poslala ich hľadať do ich izbičky hračku, ktorú si ale schovala do vrecka.

Viac o téme: Rodičovstvo Pracovný a rodinný život
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Foto: Getty Images

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy