Ako čo najlepšie využiť váš čas? Tento trik vám pomôže splniť si svoje sny

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Úspešný ľudia trávia veľa času premýšľaním o tom, ako správne stráviť svoj drahocenný čas. To isté by sme mali robiť, aj keď sme iba na ceste za úspechom. Stojí za to začať s týmto novým zdravým zvykom? Ako by som mal využiť voľný čas aby som sa mal v budúcnosti lepšie? Nech odhodláte pustiť sa do hocičoho – vyberte si jednu konkrétnu vec a venujte jej maximum svojho úsilia. Ak sa pokúsite robiť všetko naraz, môžete tak stratiť čas a navyše vaša snaha bude menej efektívna.

Najprv sa rozhodnite

Vyberte, čo bude mať najväčší vplyv na váš osobný alebo profesionálny život. Čo ovplyvní viacero oblastí naraz? Napríklad učenie sa nového jazyka sa môže javiť ako relatívne zbytočné, ale nie ak by ste mohli lepšie komunikovať so súčasnými alebo potenciálnymi zamestnancami, lepšie slúžiť svojim zákazníkom alebo rozširovať svoju značku za hranice.

Ak by sme parafrázovali Archimedesa, chcete nájsť páku, ktorá vám umožní pohnúť svetom.

Potom sa zaviažte

Odborníci tvrdia, že keď si napíšete svoj cieľ, je pravdepodobnejšie, že ho aj dosiahnete. Výskum ukázal, že ľudia, ktorí si napíšu svoj záväzok, ho skôr dokážu splniť a dosiahnuť tak svoj cieľ. Záväzok musí byť špecifický, napríklad „Budem bežať 30 minút každý deň o 18:30.“ Vedci ich nazývajú „implementačné zámery“.

Je tiež jednoznačné, že želaný výsledok sa takmer s istotou nedostaví, keď máme príliš veľa cieľov. „Výskum zistil, že implementačné zámery fungujú iba vtedy, keď sa sústredíte iba na jednu vec naraz,“ Vedci v skutočnosti zistili, že ľudia, ktorí sa snažili dosiahnuť viac cieľov naraz, boli menej odhodlaní a menej úspešní ako tí, ktorí sa sústredili iba na jeden.

Na záver si predsavzatie zopakujte

Sústreďte sa iba na cieľ, ktorý ste si zadali. Ak ste sa zaviazali každý deň osloviť nového potenciálneho zákazníka, odolajte pokušeniu na druhý deň osloviť 4 a potom 12tich a tak ďalej. Zvyšujete šancu, že rýchlo vyhoríte, budete unavený a demotivovaný. Potom budete pociťovať hanbu alebo vinu, že ste preskočil deň, takže budete začínať znova a znova.

Pokiaľ ide o ciele, sila prichádza v konzistentnosti, nie v intenzite. Nemôžete ísť do posilňovne na deväť hodín a dostať sa do formy. Musíte sa pravidelne snažiť, aby ste dosiahli svoje osobné a profesionálne ciele.

Viac o téme: Peniaze Čas Práca Úspech Sny Motivácia
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, bettertoday

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy