20 najšťastnejších povolaní v Amerike: Pozrite si ich zoznam

Ak sa chystáte vycestovať za prácou do zahraničia, možno zamýšľate aj nad typom profesie. Čo by ste povedali na profesiu, ktorú budete s radosťou vykonávať?

Portál CareerBliss zostavil zoznam 20-tich šťastných pozícií založených na analýze od viac ako 100-tisíc zamestnancov. Prieskum uskutočnila spoločnosť počas doby jedného roka. Zamestnanci mohli vyhodnotiť desať faktorov, ktoré ovplyvňujú šťastie zamestnancov. Medzi posudzovanými faktormi boli tieto: vzťah so šéfom a spolupracovníkmi, pracovné prostredie, pracovné možnosti, kompenzácia, pracovný rast, firemná kultúra, firemná reputácia, denné úlohy a kontrola nad dennodennou prácou.

Zamestnanci mohli udeliť body na stupnici 5-tich bodov. Šťastie zamestnancov v práci je totižto veľmi dôležitým faktorom v produktivite. Prieskum ukázal, že väčšinu času pracujeme, ako robíme iné činnosti a táto naša činnosť je veľkým faktorom v našom celkovom šťastí. Skoro každý človek túži byť ocenený a ohodnotený. Pracovné prostredie a kariéra, ktoré poskytuje zamestnávateľ je kľúčom nielen k šťastiu pre zamestnancov, ale poskytuje aj dlhodobý úspech v podnikaní.

Top 20 šťastných profesií v Amerike:

  1. Manažér kvality v oblasti softvéru

Body: 4,24

  1. Šéfkuchár

Body: 4,15

  1. Realitný manažér

Body: 4,15

  1. Pokladník

Body: 4,14

  1. Manažér v domácnosti

Body: 4,13

  1. Administratívna asistentka

Body: 4,11

  1. Vedúci zákazníckeho servisu v call centre

Body: 4,06

  1. Účtovník

Body: 4,05

  1. Systémový inžinier

Body: 4.01

  1. Koordinátor stavby (stavbyvedúci v „kravate“)

Body: 4,01

  1. Manažér ľudských zdrojov

Body: 4,01

  1. Servisný technik

Body: 4,01

  1. Procesný inžinier

Body: 4,01

  1. Finančný analytik

Body: 3,99

  1. Softvérový inžinier

Body: 3,97

  1. Operačný riaditeľ

Body: 3,96

  1. Pracovník na pobočke poskytovania pôžičiek

Body: 3,96

  1. Elektrikár

Body: 3,95

  1. Operátor strojov

Body: 3,94

  1. Systémový administrátor

Body: 3,93

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

 

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy