V Amerike vznikajú nové pracovné miesta ako huby po daždi

V Amerike vznikajú nové miesta ako huby po daždi.V Amerike vznikajú nové miesta ako huby po daždi. Zdroj: thinkstock.com

Viac pracovných príležitostí a väčšia šanca nájsť si prácu. V USA vytvorili súkromné firmy až 191-tisíc pracovných miest.

Súkromný sektor v USA vytvoril v marci o niečo menej pracovných miest, ako ekonómovia očakávali. Na druhej strane, Spojené štáty revidovali smerom nahor februárový prírastok nových pracovných príležitostí.

Podľa najnovších údajov výskumného inštitútu ADP súkromné firmy v USA vytvorili v marci 191-tisíc nových pracovných miest. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, pritom odhadovali, že americký súkromný sektor prijme v marci 195-tisíc nových zamestnancov.

Inštitút ADP zároveň revidoval smerom nahor februárové údaje, podľa ktorých súkromný sektor vytvoril v druhom mesiaci tohto roka 178-tisíc nových miest, a nie 139-tisíc, ako naznačovali predbežné odhady.

Agentúry v tejto súvislosti pripomínajú, že výdavky amerických domácností sú hlavným motorom ekonomiky, podieľajú sa až 70 % na jej celkovej aktivite.
 

Viac o téme: Amerika Súkromný Sektor Pozície Zahraničné Pracovné USA
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy