Coca-Cola končí: Slováci prídu o prácu

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA

Spoločnosť Coca-Cola HBC Slovenská republika chce do konca marca budúceho roka ukončiť činnosť výrobného závodu v obci Lúka v okrese Nové Mesto nad Váhom. O prácu príde viac ako 100 zamestnancov. Spoločnosť o tom informovala v stredu (28. 10.) na svojej webovej stránke.

„Naša skupina v rámci stredoeurópskeho regiónu v okruhu 330 kilometrov operuje šiestimi výrobnými závodmi a má k dispozícii 33 výrobných liniek. Ukončenie činnosti výrobného závodu v Lúke je teda výsledkom optimalizácie nákladov a synergií ostatných výrobných kapacít a logistických procesov v tomto regióne. Centrálny sklad a logistické centrum pre Slovensko budú aj naďalej v Lúke. Počítame však s tým, že najneskôr do konca roku 2016 dôjde k presunu do inej lokality,“ uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti.


Prečítajte si tiež: Slovenskú firmu zatvorili a manažment zmizol: Nič netušiacim zamestnancom dlhujú 270-tisíc​


Spoločnosť bude podľa vyhlásenia musieť pristúpiť ku skončeniu pracovného pomeru so 107 zamestnancami, ktorých pracovné pozície sa priamo alebo nepriamo viažu na samotnú výrobu v závode v Lúke. Pre zamestnancov majú podľa vyhlásenia pripravený sociálny plán, vrátane odstupného, odmeny za odpracované roky a špeciálnej odmeny pre zamestnancov, ktorí zostanú až do ukončenia výroby v Lúke.

„Ako operačná jednotka zostávame na slovenskom trhu a táto organizačná zmena nemá žiadny dosah na fungovanie ostatných oddelení spoločnosti, ktoré nesúvisia s výrobným závodom. Preto aj naďalej budeme investovať a rozvíjať ostatné štruktúry spoločnosti, ako sú obchod, logistika, distribúcia a naše ostatné aktivity na Slovensku,“ uvádza spoločnosť na svojom webe.

Viac o téme: Fabrika Koniec Závod Coca-Cola Nové Mesto nad Váhom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy