Dobré správy pre nezamestnaných: Nové pracovné miesta aj v tomto regióne

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Výrobca priemyselných izolácií a tepelnoizolačných prvkov, komanditná spoločnosť (k.s.) Arnold izolácie so sídlom v Šišove v okrese Bánovce nad Bebravou, plánuje rozšírenie výroby. Realizovať to chce vybudovaním prístavby k jestvujúcej výrobnej hale za 1,366 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Plán investora počíta aj s vytvorením 40 nových pracovných miest. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Prístavbu, ktorá by jestvujúcu výrobnú plochu rozšírila na 1980 m2, plánuje výrobca izolácií postaviť na základe zvyšujúcich sa požiadaviek na realizovanú výrobu v jestvujúcej hale. Stáť by mala na doposiaľ nevyužitej ploche.

Prístavba je navrhnutá ako dvojpodlažná budova. Polovica haly bude slúžiť ako skladovací priestor a druhá na výrobné účely. V nových priestoroch bude plniaca a šijacia dielňa a sklad.

Ako podotkol investor v zámere, pozitívne vplyvy navrhovanej činnosti sa prejavia najmä v oblasti zamestnanosti, keďže počíta s vytvorením 40 nových pracovných miest v jednozmennej prevádzke. Zamestnávať by tak mala potom dovedna 90 ľudí, z toho 80 vo výrobe.

Firma plánuje, že s výstavbou prístavby začne v júni, ukončená by mala byť o rok neskôr. Spustenie jej prevádzky naplánovala na júl 2016.

Arnold izolácie, k.s. sa zaoberá výrobou izolačných materiálov na báze sklených vlákien a textilu a priemyselných izolácií turbín, motorov automobilov, izolácií proti chladu, teplu a hluku. Materskou spoločnosťou šišovskej firmy je Arnold group so sídlom v nemeckom Filderstadte.


Hľadáte si zamestnanie? Pozrite si aktuálnu ponuku práce.


 

Viac o téme: Miesto Práca Zamestnanie Nové Ponuka Pracovné Bánovce nad Bebravou
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy