Práca prichádza do Bánoviec, vďaka novému investorovi

Do Bánoviec príde nový investor z oblasti zdravotníctva.Do Bánoviec príde nový investor z oblasti zdravotníctva. Zdroj: thinkstock.com

Americká spoločnosť prichádza do okresu s viac ako 10 percentnou nezamestnanosťou, kde v prvej fáze plánuje zamestnať do 100 ľudí a v ďalšej fáze 200 až 300 ľudí.

Do Bánoviec nad Bebravou prichádza nový investor. Americká spoločnosť Medline, ktorá podniká v oblasti zdravotníckej techniky, by mala do regiónu priniesť v počiatočnej fáze do 100 pracovných miest a investíciu vo výške 1,6 milióna eur.

 

"Ide o americkú firmu, ktorá má základňu aj v Európe, vo Francúzsku. Je to trochu iná investícia, ako je v Bánovciach zvykom, kde je väčšinou automobilový alebo spracovateľský priemysel, ide o výrobu v oblasti zdravotníctva," uviedol minister hospodárstva Pavol Pavlis.

Ako pokračoval, nový investor je veľkou renomovanou firmou a svoju prevádzku v Bánovciach nad Bebravou by chcel otvoriť čoskoro, konkrétne v septembri tohto roku.

"V prvej fáze plánuje zamestnať 60 ľudí s tým, že plán, ak sa osvedčí táto prevádzka, je rozšíriť ju až na 200 alebo 300 ľudí," vyčíslil.

Spoločnosť už má pripravené priestory na činnosť a v krátkom čase by mala začať s návozom technológií. Šéf rezortu hospodárstva prípadnú investičnú pomoc zo strany štátu nevylúčil.

"Zatiaľ sme nedostali žiadnu žiadosť na podporu alebo stimul, ale samozrejme, sme pripravení rokovať s novým investorom a podporiť tento projekt," dodal.

Americká spoločnosť zaoberajúca sa výrobou pomôcok pre zdravotníctvo vznikla v roku 1966. Zamestnáva viac ako 12.000 ľudí v 25 krajinách sveta. V roku 2014 dosiahla obrat vyše 7 miliárd USD (6,4 miliardy eur).

Evidovaná miera nezamestnanosti v okrese Bánovce nad Bebravou dosahovala vo februári 10,11 %.

Pozrite si aktuálne pracovné ponuky v lokalite Bánovce nad Bebravou.

 

Viac o téme: Domáce Práca Bánovce Investor Pracovné miesto
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy