Vo Zvolene pribudli nové pracovné miesta

Vo zvolenskom závode nemeckej spoločnosti Continental otvorili novú budovu výskumno-vývojového centra.Vo zvolenskom závode nemeckej spoločnosti Continental otvorili novú budovu výskumno-vývojového centra. Zdroj: TASR

Nové výskumno-vývojové centrum spoločnosti Continental zamestnalo 135 inžinierom, ktorí sa svojou prácou pridali k viac ako tisícke zamestnancov závodu. Continental patrí medzi najväčších zamestnávateľov v Banskobystrickom kraji.

V novej budove, postavenej za šesť mesiacov, sa uplatní 61 pracovníkov, ktorých spoločnosť prijala len nedávno. Celkové tak toto pracovisko zamestnáva už 135 inžinierov.

"V tejto novej budove budú koncentrované aktivity, zamerané na vývoj elektrických parkovacích bŕzd. To znamená na konštrukciu jednotlivých strmeňov, ale hlavne budeme zameraní ako skúšobňa pre vývoj," povedal riaditeľ centra Rudolf Ivan.

"Rozšírením vsádzame na lokálne know-how pracovníkov vo Zvolene a na spoluprácu s našimi medzinárodnými tímami, s cieľom ponúknuť našim zákazníkom na celom svete inovatívne a vysokokvalitné riešenie produktov," uviedol riaditeľ zvolenského závodu Andreas Heinisch.

Závod Continental Automotive Systems Slovakia vo Zvolene dáva prácu dnes už viac ako 1000 ľudom a patrí k najväčším zamestnávateľom v Banskobystrickom kraji. Kým pri svojich začiatkoch, v roku 2007 vyrobil 1,5 milióna brzdových strmeňov, vlani to bolo už viac ako 9 miliónov. Výrobky sú dodávané výrobcom automobilov do celého sveta.

Okrem Zvolena má Continental svoje zastúpenie aj v závodoch v Púchove, kde vyrába pneumatiky a v Dolných Vestoniciach, kde sa vyrábajú gumové a gumokovové diely pre automobilový priemysel.

Hľadáte si prácu v Banskobystrickom kraji? Máme pre vás niekoľko zaujímavých ponúk.

 

Viac o téme: Continental Domáce Zvolen Nové Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy