Nové pracovné miesta 'vyrastú' na Záhorí

Na Záhorí sa vytvoria nové pracovné miesta.Na Záhorí sa vytvoria nové pracovné miesta. Zdroj: photl.com

V senickom priemyselnom parku pribudne nová výroba, ktorá by mala byť spustená v roku 2014. Firma plánuje zamestnať 30 ľudí.

Spoločnosť Najpi, a.s., začne v septembri s výstavbou spracovateľského závodu zlievarenského a sklárskeho piesku, ktorý ťaží na Záhorí. Výrobu by mali spustiť v roku 2014. Firma plánuje zamestnať okolo 30 ľudí. Informoval o tom primátor Senice Ľubomír Parízek.

Primátor víta rozšírenie priemyselnej zóny Kaplinské pole. V súčasnosti je priemyselný park využitý zhruba na 10 %, čo je podľa neho dobrá situácia.

"Park sme stavali s tým, že sa bude napĺňať 30 rokov. Už platby dane z nehnuteľností súčasných spoločností nám veľmi dobre pomáhajú splácať úver, ktorý sme si na vybudovanie parku vzali," povedal Parízek. A Najpi podľa neho pritiahne do priemyselného parku ďalšie, nadväzujúce výroby.

V závode Najpi sa špeciálnou technológiou - mokrým a suchým procesom - bude robiť očistenie vyťaženej suroviny od humusovitých a ílovitých podielov. V ďalšom technologickom procese triedenia sa jednotlivé zrnenia pieskov rozdelia do frakcií a po vysušení sa expedujú. Takýto piesok ma široké uplatnenie v rôznych odvetviach strojárskeho, chemického, sklárskeho a stavebného priemyslu.

Využitie v sklárskom priemysle je hlavne pri spracovaní farebného obalového skla ako vínové a pivové fľaše, či fľaše na šumivé víno. V zlievarenskom priemysle a stavebnej chémii sa používa napríklad aj pri výrobe rôznych komponentov v automobilovom priemysle, v zlievarniach šedej a temperovanej liatiny, farebných kovov a hliníka. V stavebnej chémii zase hlavne ako prídavný materiál do rôznych lepiacich hmôt a suchých omietkových zmesí.

 

Viac o téme: Park Domáce Závod Záhorie Priemyselný Miesta Pracovné Najpi
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: Poradňa

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy