Embraco Slovakia posilňuje rady svojich zamestnancov

Embraco Slovakia posilňuje rady svojich zamestnancov.Embraco Slovakia posilňuje rady svojich zamestnancov. Zdroj: TASR

Hoci sa slovenské firmy aktuálne nechystajú prijímať veľké množstvo zamestnancov, spišskonovoveský závod na výrobu kompresorov predpokladá nárast počtu pracovníkov v tomto roku o minimálne ďalších 68.

Počet pracovníkov v závode Embraco Slovakia pritom dosahuje rekordnú úroveň, keďže k 31. decembru minulého roka pracovalo v podniku takmer 2000 kmeňových zamestnancov a ďalších 456 zamestnávali externe.

 

"V tomto roku si pripomíname 15 rokov od začiatku výroby a súčasnosť jasne potvrdzuje správnosť rozhodnutia, ktoré koncom roka 1997 viedlo k založeniu závodu," komentuje generálny riaditeľ Embraca Slovakia Norbert Brath, ktorý považuje minulý rok v spoločnosti za jeden z najúspešnejších. Závod vlani na Spiši vyrobil 4,4 milióna kompresorov a kondenzačných jednotiek a takmer celú produkciu aj predal, čím prekonal doposiaľ rekordné čísla z roku 2007. Tržby za vlaňajšok dosiahli 217,5 milióna eur, čo je tiež najvyššia hodnota od začiatku výroby.

"Náš úspech spočíva v rozmanitej geografickej štruktúre našich zákazníkov, od Ázie, cez Latinskú Ameriku a Európu až po krajiny bývalého Sovietskeho zväzu," konštatoval Brath.

Práve v Moskve od januára pôsobí nová obchodná jednotka, ktorá manažérsky podlieha slovenskému závodu. V priebehu roka 2012 našlo prácu pri novej linke EM, spustenej v lete 2011, celkovo 232 ľudí. V tomto roku má Embraco viacero plánov, ktoré si v prípade úspešnej realizácie vyžiadajú ďalšie investície a nové pracovné miesta.

"Každý rok korporácia prehodnocuje nové projekty a investície. A slovenský závod patrí na základe svojich 15-ročných skúseností a výsledkov vždy medzi vážnych kandidátov," potvrdzuje generálny riaditeľ.

Najnovšie ohlásenou investíciou na Spiši je 2,5 milióna eur na technologické centrum v rámci laboratórií. Nedávno Embraco investovalo 1,8 milióna USD do kúpy hlbokoťažného lisu, ktorý závodu prinesie sebestačnosť vo výrobe obalov pre kompresory.

"Aj vďaka tomuto projektu, ako aj stále vysokému záujmu zákazníkov počítame s tým, že tento rok vyrobíme až 4,9 milióna výrobkov," dodáva Brath. Medzitým by už na jar mala zamestnancom začať slúžiť nová sociálno-administratívna budova. Prioritou v tomto roku podľa Bratha je vo firme zastabilizovať zamestnanosť.

Počas 15-ročnej histórie spoločnosť preinvestovala 205 miliónov eur a počet zamestnancov sa tu od roku 1998 zvýšil z 340 na spomínaných takmer 2500.
 

Viac o téme: Domáce Nové Embraco Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy