AKTUALIZOVANÉ: Zamestnanci SAD si vyjednali vyššiu mzdu

Zamestnanci SAD Trenčín dosiahli štrajkom vyššie mzdy.Zamestnanci SAD Trenčín dosiahli štrajkom vyššie mzdy. Zdroj: TASR

Zamestnancom podnikov SAD tento rok vzrastie mzda minimálne o 2,5 %. Dohodli sa na tom odborári so zamestnávateľom na pondelkovom rokovaní pred sprostredkovateľom v Trenčíne.

„Dohoda je výsledkom obojstranného kompromisu. Dohodli sme sa na zvýšení platu na úrovni 2,5 %, čo je niekde okolo miery inflácie. O 2,5 % navýšime tarifné mzdy, neovplyvní to odmeny, prémie, nadčasy. To bude výsledkom individuálnych rokovaní s odborármi v jednotlivých podnikoch,“ povedal prezident Zväzu autobusovej dopravy George Trabelssie s tým, že s výsledkom rokovaní je spokojný, prípadný štrajk a prerušenie autobusovej dopravy by podľa neho mohlo ochromiť celú slovenskú ekonomiku.

Predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna vyjadril spokojnosť, že zvýšenie miezd sa navýši do taríf.

„Je to dobrý základ pre rokovanie na úrovni podnikov. Bude teraz záležať na podnikových kolektívnych zmluvách, aby rast reálnych miezd bol,“ doplnil Machyna s tým, že podpísaním kolektívnej zmluvy je zažehnaná hrozba štrajku na celoslovenskej úrovni.

Viac o téme: Domáce Protest Štrajk Trenčín SAD
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy