Spoločnosť v Piešťanoch vytvára nové pracovné miesta

Pucaro zamestnáva na Slovensku momentálne 100 ľudí.Pucaro zamestnáva na Slovensku momentálne 100 ľudí. Zdroj: ABB

Nemecká spoločnosť, ktorá na Slovensku vyrába izolačný materiál, počíta s rozšírením výroby a nárastom pracovných síl.

Zastúpenie nemeckej spoločnosti PUCARO ELEKTRO-ISOLIERSTOFFE GMBH, ktoré je členom skupiny ABB od roku 1989, so sídlom v Piešťanoch rozširuje svoju výrobu. PUCARO v súčasnosti na Slovensku zamestnáva vyše 100 ľudí, ďalšie postupné rozšírenie počíta s nárastom o vyše 30 pracovných miest.

PUCARO na Slovensku vyrába izolačný materiál pre elektrotechnický priemysel na ploche približne 2500m². Do už postavenej novej výrobnej haly na ploche ďalších 2400m² sa zo Švédska presúva produkcia kompozitných materiálov. Tie sa doteraz vyrábali v závode ABB Composites vo švédskom meste Piteå.

Spoločnosť PUCARO si od rozšírenia výroby o kompozitné materiály sľubuje ďalšiu expanziu na trhu, napríklad aj do oblasti zdravotníctva. Momentálne sa izolačné materiály vyrobené PUCARO-m dodávajú predovšetkým do aplikácií elektrických motorov či transformátorov.

Aj samotná skupina ABB, do ktorej PUCARO patrí, v posledných rokoch výraznejšie rozšírila svoju prítomnosť na slovenskom trhu, keď v Košiciach otvorila inžinierske centrum. To vzniklo ako výsledok celosvetovo stúpajúceho dopytu po efektívnych zdrojoch elektrickej energie.

ABB v poslednej dobe uskutočnila tiež viacero strategických akvizícií, ktoré lokálne zastúpenie ABB na Slovensku postupne implementuje aj na domácom trhu. Medzi jej najväčšie nedávne akvizície patrí odkúpenie koncernov Baldor, Thomas&Betts či výrobcu rýchlonabíjacích staníc pre elektromobily Epyon. Práve vďaka tejto akvizícii už vyletela prvá lastovička aj na našom trhu, keď spoločnosť ZSE v septembri otvorila úplne prvú takúto nabíjaciu stanicu na Slovensku práve s logom ABB.

Viac o téme: Výroba Domáce Piešťany Nové Miesta Pracovné Vytváranie Pucaro
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: ABB, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy